001 - Karwei
Atlantis 1 sluit met opgeheven hoofd zaalseizoen af

Geplaatst op: 9 maart 2015

Afgelopen zaterdag werd alweer de laatste wedstrijd van het zaalseizoen gespeeld door het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Voor deze wedstrijd werd afgereisd naar Hillegom om het op te nemen tegen SDO in de strijd om de 4e plek. Hoewel het dus eigenlijk nergens over ging wilde de ploeg uit Mijdrecht toch graag een goede wedstrijd neerzetten om met een opgeheven hooft afscheid te nemen van de zaal en met vertrouwen het veldseizoen tegemoet te gaan. En dat lukte. Eindelijk liet de ploeg wat meer van haar capaciteiten zien en zo werd er relatief makkelijk gewonnen met 10-19.

Door opgebroken wegen en afzettingen was de sporthal in Hillegom wat moeilijk te bereiken deze week. Gelukkig was Atlantis hiervan op de hoogte gesteld en was de ploeg prima op tijd aanwezig. De scheidsrechter bleek wat meer moeite te hebben de weg te vinden en zo werd er uiteindelijk pas 20 minuten later gestart met een andere scheidsrechter dan gepland. Door beperkte beschikbaarheid van de zaal werd hierdoor de wedstrijd wat ingekort naar 2 x 25 minuten.

Het duurde even voordat beide ploegen op gang kwamen, maar nadat het eerste doelpunt aan de kant van Atlantis gevallen was ging het vrij snel. SDO antwoordde direct, maar hierna trok Atlantis gelijk een gat dat de hele wedstrijd niet meer gedicht zou worden. De Rabobank ploeg liet eindelijk zien meer in huis te hebben dan wat het tot dan toe in de zaalperiode ten toon had gespreid. Er werd goed gekorfbald en mooie acties werden ook afgerond, waardoor er na 25 minuten spelen een royale 5-10 in het voordeel van de ploeg uit Mijdrecht op het scorebord stond.

Ook in de tweede helft bleef Atlantis goed korfballen. Wel kende de ploeg weer een periode waarin de scoringsmachine wat haperde, maar het team bleef goed doorspelen, waardoor er nooit enige twijfel over het eindresultaat ontstond. Uiteindelijk stond er na het laatste fluitsignaal een mooie en verdiende 10-19 op het scorebord.

Met deze wedstrijd sluit Atlantis 1 een seizoen, dat toch als verloren wordt beschouwd, wel positief af. De Rabobank ploeg gaat zich nu weer voorbereiden op het veldseizoen waar ze een klasse hoger speelt. Hoewel het team er door goede resultaten in de eerste helft vrij goed voor staat, zullen ze toch flink aan de bak moeten zich zo snel mogelijk veilig te stellen van degradatie. De eerste wedstrijd zal thuis tegen Velocitas zijn op 28 maart om 16:00. In de eerste helft van het veldseizoen eindigde deze wedstrijd gelijk, dus het belooft spannend te worden. Uw support is dan ook weer van harte welkom!

Afgelopen zaterdag werd alweer de laatste wedstrijd van het zaalseizoen gespeeld door het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Voor deze wedstrijd werd afgereisd naar Hillegom om het op te nemen tegen SDO in de strijd om de 4e plek. Hoewel het dus eigenlijk nergens over ging wilde de ploeg uit … Lees meer »