Mees van Smoorenburg in jeugdronde van Uithoorn

9e AH Jos vd Berg jeugdronde van Uithoorn

Geplaatst op: 1 juni 2015

Zondag 31 mei is de 9e jeugdronde van Uithoorn verreden en ook dit jaar was AH Jos vd Berg uit Uithoorn weer sponsor van de jeugdronde! Het scheelde trouwens niet veel of we hadden de jeugdronde geannuleerd. Tweede Pinksterdag, met nog een kleine week te gaan, waren er nog erg weinig inschrijvingen. Maar uiteindelijk hadden we toch een leuk deelnemersveld met honderd wielrenners.

In categorie 1 had UWTC met Siem van Smoorenburg één van de acht deelnemers in het veld. Michiel Mouris (WTC de Amstel) reed de eerste ronde op zijn gemak, maar daarna kwam hij op stoom en liet iedereen zijn wielen zien. Met 25 seconde voorsprong won Michiel bij de jongste jeugd. Naast hem stonden Veerle Muller (HSV de Kampioen) en Thijmen van Lüling (LRTV Swift) op het podium. Siem reed naar plaats 5.

Categorie 2 werd gewonnen door Zoë van Velzen (GRTC Excelsior) die als enige het tempo van categorie 3 kon volgen en hiermee al haar concurrenten op een ronde achterstand zette. Kjell Edam en Femke Reemeijer (beide van HSV de Kampioen) mochten ook een beker en bloemen in ontvangst nemen.

Bij categorie 3 bleef de hele wedstrijd het peloton bijna compleet, maar in de laatste ronde toch een valpartij, want het peloton bleek bij de finish een stuk kleiner geworden. Twee kinderen moesten de schaafwonden laten behandelen bij de EHBO, waaronder de Zeeuwse Nienke Dullemond. De winst in de eindsprint ging bij categorie 3 naar Nienke Veenhoven van ZWC DTS, die clubgenoot Tobias Kool naast zich op het podium kreeg. Duuk van der Haagen (HSC de Bataaf) maakte het podium compleet.

Rond 11.15 uur mocht categorie 4 zich opstellen. Ook hier bleef een behoorlijk peloton de gehele wedstrijd bij elkaar en moest de eindsprint de winnaar aanwijzen. Daan van Lüling (LRTV Swift) won de wedstrijd voor Pepijn Veenings en Naomi Buchener van ZWC DTS. UWTC lid Mees van Smoorenburg reed de wedstrijd in het peloton uit en werd 13e.

Na een korte pauze, waarin cat 5-7, op de baan konden infietsen ging het programma weer verder. Het begon steeds harder te waaien en regelmatig viel er wat regen. Categorie 5 bleef lang volledig bij elkaar, alleen Sam Kerkvliet van Swift waaide halverwege van de groep af. Deze groep gaf een wat vertekend beeld. Ze kwamen op volle snelheid bij de jury langs, waarop de groep op een lang lint ging en de jury sprak van een snelle koers. Maar aan de achterkant van het parcours leek het meer op een tourclubje die rustig peddelend aan het fietsen waren. Dat bleek ook wel uit de rondetijden, want categorie 4 reed snellere tijden dan categorie 5! De spannende eindsprint werd gewonnen door Lotte Jansen van DRC de Mol voor Biki Goedschalk en Leonardo van Driel van Westland Wil Vooruit.

Bij categorie 6 ontstond een kopgroep van 3 man, waar Rosan Koper (Kennemerland) nog een dappere poging deed om bij de koplopers te komen. UWTC lid Sven Buskermolen kon het tempo niet volgen, maar dat is niet zo gek als je nog weinig wedstrijdervaring hebt en net de hele week ziek bent geweest. Maar je hebt de wedstrijd wel uitgereden Sven en dat is ook een prestatie! Tristan Kool (ZWC DTS) won de sprint voor Elian Lagendijk (WV Avanti) en Axel van den Berg (WV Eemland).

Bij categorie 7 stonden enkele kanonnen aan de start, die ook landelijk hoge klasseringen halen. En dat bleek wel toen Enzo Leijnse in de vierde ronde ervandoor ging. Het veld sloeg compleet uit elkaar.... Tijmen van Loon (WTC de Amstel) viel bij de tweede bocht. Eric Looij (UWTC) probeerde erom heen te sturen, maar belande met fiets en voeten in de sloot! Door een krom stuur moest Eric opgeven en ook Tijmen ging met wat schaafwonden naar de EHBO. Ondertussen was Enzo op stoom en reed solo de overige 25 rondes uit. Alleen Owen Geleijn (de Amstel) kon lang de achterzijde van Enzo in het vizier houden, maar uiteindelijk werd het gat toch wel wat groter. De overige renners werden zowel door Enzo als door Owen allen gedubbeld. De strijd om plaats 3 was erg spannend. Jan Wicher Sieders (Swift) en Yorik Wever (AR en TV de Adelaar) waren aan elkaar gewaagd. Met 0.003 seconde voorsprong ging de derde plaats naar Yorik uit Apeldoorn! UWTC lid Ian van den Berg reed de wedstrijd netjes uit, maar komt net als Sven Buskermolen nog wat tekort in zo'n sterk veld. Een woord van dank aan alle vrijwilligers die deze dag weer mogelijk hebben gemaakt en zeker aan de jeugdcommissie van UWTC die vele uurtjes in de voorbereiding hebben gestoken. De mooie boeketten van Wiegmans bloemen uit Mijdrecht en de hoofdsponsor van dit toernooi Jos van de Berg van de plaatselijke Albert Heijn.

Winst voor John Tromp van UWTC
Op zaterdag 30 mei werd naast vliegveld Zestienhoven de 60+ wedstrijd verreden met 2 deelnemers van UWTC: Leen Blom en John Tromp. John Tromp had deze dag super benen en ging voor de leidersprijs, die hij ook in de wacht sleepte, alsmede een 3 ronde klassement. Hij was aanstichter tot ontstaan kopgroep van 9 renners. De kopgroep bleef bij elkaar en in de eindspurt werd John Tromp uit Kudelstaart eerste en Leen Blom werd 20e.

Nog meer goede prestaties van UWTC leden
Bij de ronde van Nes aan de Amstel op vrijdagavond 29 mei sprintte Lorena Wiebes onder slechte weersomstandigheden naar de 2e plaats bij de dames. Harry van Pierre kwam in de sprint net tekort voor het podium en pakte de 4e plaats.