001 - Karwei
Onnodig verlies voor VZOD/FIQAS

Geplaatst op: 22 september 2015

Kudelstaart - Afgelopen zaterdag stond voor de Kudelstaartse korfballers de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Oranje –Nassau op het programma. In de eerste 3 wedstrijden werd 1 punt gehaald, dus het was zaak, deze wedstrijd te winnen om niet in de gevarenzone terecht te komen. Bij aanvang van de wedstrijd leek het er niet op, dat de spelers zich hiervan bewust waren. Er werd slap en ongeconcentreerd verdedigd en zonder overtuiging aangevallen. Het resultaat was de er na 10 minuten spelen tegen een 4-0 achter stand werd aangekeken. VZOD/FIQAS was geen schim van de ploeg die vorig seizoen overtuigend kampioen werd in de derde klasse. Langzaam kwamen de blauwzwarten echter beter in wedstrijd en via doelpunten van Josine Verburg en Alyssa te Riele werd de stand 4-2. Natuurlijk is het gemis van de ervaren aanvaller pur sang Martijn Vervark ( nog enkele weken met een schouderblessure langs de kant) merkbaar bij VZOD. Zijn vervanger de jonge Chiel van Leeuwen verdiend zeker een compliment, maar is meer een steunende speler. Er werden wel kansen gecreëerd, maar er werd verzuimd deze af te maken. De killersmentaliteit ontbrak deze eerste helft. De thuisploeg kreeg meer kansen omdat met name de rebound door hen beter verzorgd was, waardoor herhaald geschoten, en gescoord kon worden. Dit resulteerde in een terechte 9-5 ruststand.

De rust werd door coach Frits Visser gebruikt om zijn spelers bij de les te krijgen. En dat leek aan het begin van de tweede helft te lukken. Er kwam een ander VZOD/FIQAS uit de kleedkamer. Nu werd er wel met overtuiging gespeeld en de kansen afgemaakt. Eindelijk ging VZOD korfballen. In de korfbalsport kan het snel gaan: binnen 3 minuten was de stand van 9-5 via doelpunten van Chiel van Leeuwen, Dineke de Boer en Alyssa te Riele op 9-8 gebracht. De bezoekers hielden het initiatief en waar in de eerste helft de kansen werden gemist vielen de doelpunten nu wel. Na 13 minuten in de tweede helft stond er via een slim balletje onder de korf van Bart Verheul voor de eerste keer een voorsprong voor de bezoekers op het scorebord: 9-10. Daarna had VZOD haar kruit echter verschoten. Met name Eric Spaargaren speelde een ongelukkige wedstrijd en had het drukker met de beslissingen van de, overigens niet sterk fluitende, scheidsrechter, dan met zijn eigen spel. Hij werd dan ook terecht gewisseld voor Wouter Vermeulen. Langzaam nam de thuisploeg het heft weer in handen en met nog een kwartier te spelen was de stand 11-10. Daarna kwam VZOD er eigenlijk niet meer aan te pas. Helaas mistte de sterk spelende Hanna Viet, die Dineke de Boer was komen vervangen, nog een goede kans waardoor het einde van de wedstrijd werd bereikt met een 13-11 stand. “Een zure nederlaag, waarbij we het verdedigend hebben laten liggen” volgens coach Frits Visser.

Na 4 wedstrijden hebben de Kudelstaarters nu 1 punt, echter een negatief doelsaldo van maar 5 doelpunten wat aangeeft dat zij telkens maar nipt verliezen. Met iets meer overtuiging en een beetje mazzel (wat je overigens wel zelf moet afdwingen) gaan er de komende weken zeker punten gehaald worden.

Kudelstaart - Afgelopen zaterdag stond voor de Kudelstaartse korfballers de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Oranje –Nassau op het programma. In de eerste 3 wedstrijden werd 1 punt gehaald, dus het was zaak, deze wedstrijd te winnen om niet in de gevarenzone terecht te komen. Bij aanvang van de wedstrijd leek … Lees meer »