001 - Karwei
Goed begin voor VZOD/FIQAS, maar geen punten

Geplaatst op: 10 november 2015

Kudelstaart - Afgelopen zaterdag was de start van de zaalkorfbalcompetitie. Voor VZOD/FIQAS een spannende competitie aangezien voor het eerst in jaren in de 2e klasse gespeeld wordt. Het afgelopen veldseizoen bleek dat de selectie van coach Frits Visser thuis hoort in die klasse al kwamen ze in 5 van de 7 wedstrijden nét een paar puntjes te kort. Het doelsaldo spreekt daarin voor zich; nul. Met 111 doelpunten vóór de meeste van allen, echter ook 111 tegen waardoor de 7e plaats hun deel was. In de zaal is VZOD traditioneel beter dan op het veld waardoor de hoop op een hogere klassering terecht is. Het team heeft echter te kampen met personele ongemakken, nog altijd is Martijn Vervark geblesseerd en vaste waarde Donja Passies heeft een stapje terug gedaan en speelt voortaan in VZOD 3. Hiervoor in de plaats staan de jonge talentvolle Chiel van Leeuwen en iets ervarener Hanna Viet in de basis.

De eerste wedstrijd van de zaalcompetitie vond plaats in het Zuid Hollandse Maasland. Opponent ODO is afkomstig uit de 1e klasse en dus op papier de sterkste in de poule. Een poule waarin louter sterke tegenstanders huizen maar daar mag VZOD/FIQAS zich ook toe rekenen. De wedstrijd leek in de eerste minuten van de eerste helft inderdaad aan de verwachting te voldoen want al snel werd tegen een 3-1 achterstand aangekeken. Na de eerste schok herstelde VZOD echter kwam, met 3 doelpunten op rij, op voorsprong. De thee werd opgezocht met een zeer acceptabel gelijkspel, 5-5. In de 2e helft eigenlijk een zelfde beeld met in het begin een oplopende achterstand maar op een gegeven moment weer bijna langszij (10-9). De verdediging van beide teams stond als een huis en VZOD verbaasde vriend en vijand door met slechts 1 punt verschil, moe gestreden het hoofd te buigen. (12-11) Ondanks dit verlies dus een prima prestatie wat moed geeft voor de lange zaalperiode.

De volgende wedstrijd is in de ‘eigen’ Proosdijhal tegen GKV. Opnieuw een grote jongen die de eerste wedstrijd korfbal-les heeft gegeven aan Luno, (26-6). Het VZOD-publiek zal de blauw-zwarten ongetwijfeld mee helpen om er een mooi seizoen van te maken, het laatste van leermeester Visser die heeft aangegeven na vijf (!) mooie jaren een nieuwe uitdaging te gaan zoeken. “Nog twee klussen” aldus de succesvolle coach.

Kudelstaart - Afgelopen zaterdag was de start van de zaalkorfbalcompetitie. Voor VZOD/FIQAS een spannende competitie aangezien voor het eerst in jaren in de 2e klasse gespeeld wordt. Het afgelopen veldseizoen bleek dat de selectie van coach Frits Visser thuis hoort in die klasse al kwamen ze in 5 van de … Lees meer »