001 - Karwei

Mirelle Valentijn van stichting omgaan met pesten bij met nieuwe collega’s erbij


Geplaatst op: 19 november 2012

Afgelopen zaterdag ontvingen tien trainers van docent Mirelle Valentijn uit Wilnis, hun diploma Trainer Omgaan met Pesten. Mirelle is blij met deze nieuwe collega's erbij. De afgelopen weken is er in de media veel aandacht voor pesten n.a.v. het overlijden van Tim Ribberink. Ook binnen onze stichting, maakte dit bericht veel los verteld Mirelle Valentijn. Dat pesten levens kapot maakt, weten wij maar al te goed. Daar nu op deze manier mee geconfronteerd worden doet ons pijn. Wij hopen dat het een wake-up-call is voor iedereen! Kom op voor jezelf en een ander i.p.v. mee te doen aan pesten.

Ook mijn nieuwe collega's staan in het land staan klaar om beroepskrachten, ouders en kinderen te helpen bij het omgaan met pesten.

Wij vinden het belangrijk om meer informatie te geven. Helaas komt pesten erg veel voor. Waarom bestaat zoiets? Veel mensen denken dat de reden van het pesten ligt in zaken als: slim zijn, rood haar of een bril hebben, serieus zijn, bepaalde kleding dragen, iemands seksuele geaardheid ... Dat klopt niet. Er zijn heel veel kinderen met rood haar, die niet met de mode meedoen, die homoseksueel zijn en die toch niet worden gepest. Het is waarmee iemand wordt gepest en niet waarom iemand wordt gepest.
Waarom dan wel? Dat is een vraag waarop de deskundigen het nog niet eens zijn. Enkele verklaringen: frustratie bij de pester (en dan zoek je dus een zondebok), machtsuitoefening (meer macht voelt fijn), verveling ( en dan zoek je een spannend tijdverdrijf). De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor het feit dat pesten een groepsprobleem is, waarin iedereen een eigen rol speelt. De pester neemt initiatief, de meeloper pest vervolgens mee, de aanmoediger verzamelt kijkers, het slachtoffer voelt zich niet bij machte er iets tegen te doen, de buitenstaander onttrekt zich aan de groep zodra er wordt gepest en de helper helpt het slachtoffer en roept als deze sterk genoeg is het pesten een halt toe. De omstanders zijn niet aanwezig bij het pesten, maar horen wel min of meer bij deze kinderen: ouders, leerkracht, directeur, huisarts, etc.

De oplossingen liggen dan ook op het vlak van het hierboven genoemde: meer kennis bij de omstanders over pesten en over hoe te handelen; meer kennis over de ernstige gevolgen en meer inlevingsvermogen bij de pesters en meelopers; leren hoe effectief om te gaan met frustratie bij alle kinderen; trainen van slachtoffers en buitenstaanders om te leren jezelf en anderen te helpen; ondersteunen van slachtoffers zodat zij zich weer goed gaan voelen.
Kortom: iedereen kan iets doen om het pesten (van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen) te verminderen! Doe je met ons mee? Kom op voor jezelf en een ander i.p.v. mee te doen aan pesten.

Op woensdag 28 november start Mirelle Valentijn in samenwerking met Stichting De Baat weer een nieuwe Sta Sterk trainingsgroep van 12 t/m 17 jarigen (groep 8 en het voortgezet onderwijs) in Wilnis. Er zijn in deze groep nog enkele plaatsen vrij. De trainingen worden gedeeltelijk gesubsidieerd door de gemeente De Ronde Venen.

Voor meer informatie over de trainingen en aanmelden kunt u contact opnemen met:
Mirelle Valentijn 0297 - 27 46 05 praktijkvoorlevensgeluk@kpnplanet.nl
Ook vind je informatie over pesten en deze training op:
www.stichtingdebaat.nl www.omgaanmetpesten.nl www.praktijkvoorlevensgeluk.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mirelle Valentijn van stichting omgaan met pesten bij met nieuwe collega’s erbij

Afgelopen zaterdag ontvingen tien trainers van docent Mirelle Valentijn uit Wilnis, hun diploma Trainer Omgaan met Pesten. Mirelle is blij met deze nieuwe collega's erbij. De afgelopen weken is er in de media veel aandacht voor pesten n.a.v. het overlijden van Tim Ribberink. Ook binnen onze stichting, maakte dit bericht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: