001 - Karwei

Sterk HVM met lege handen

Geplaatst op: 29 oktober 2012

Zondag speelde HVM thuis tegen Hoeksche Waard, een van de naaste concurrenten voor promotie naar de derde klasse. Ondanks sterk spel trokken de Mijdrechters aan het kortste eind: HVM verloor met 2-3.

Het was een wedstrijd tussen twee teams die ontzag voor elkaar hadden. Beide ploegen speelden half press, wat wil zeggen dat de tegenstander in de opbouw op diens eigen helft nauwelijks werd aangevallen. Voor het kijkspel is dat minder leuk dan het normale sterk aanvallende spel van de Mijdrechters. De wedstrijd kende echter veel spanning.
In de eerste helft waren de partijen aan elkaar gewaagd, maar de keepers werden nauwelijks op de proef gesteld, door sterk verdedigend werk van beide kanten.
In de eerste helft kregen Hoeksche Waard en HVM elk één strafcorner te nemen, die geen doelpunt opleverden. HVM had het beste van het spel, en wist dat twee minuten voor rust te verzilveren: Mats Kaas scoorde vanaf links. Hoeksche Waard protesteerde, omdat de bal tussen het zijnet in de paal door zou zijn gegaan, maar na onderling overleg keurden de scheidsrechters het doelpunt goed.

De eerste vijf minuten na de rust waren weer voor HVM. Al in de eerste minuut was er een kans, en vijf minuten later ging de bal na een mooie combinatie tussen Daniel de Graaf en Mats Kaas net naast. Het volgende kwartier waren de Zuid-Hollanders duidelijk meer in de aanval. Eerst ging een bal nog naast het doel, en werd daarna een strafcorner niet benut, maar na een kwartier viel de verdiende gelijkmaker. Kort daarna kreeg Hoeksche Waard drie strafcorners op rij, waarvan de derde via een sleeppush de 1-2 betekende. Binnen vijf minuten werd het weer gelijk, doordat Maarten Post een strafcorner benutte.

HVM legde zich niet neer bij een gelijk spel, en begon meer op te dringen. Er kwam een aantal kansrijke momenten voor het doel van Hoeksche Waard, maar HVM scoorde niet. Drie minuten voor tijd kon de tegenstander uitbreken, en op een 3-2 voorsprong komen.
In de laatste twee minuten mocht HVM nog twee strafcorners nemen, maar de gelijkmaker bleef uit.
Een paar seconden voor tijd veerden de toeschouwers nog op bij een solo van Jurrian Hartwigsen, maar diens voorzet werd net niet binnengetikt door Thom Fokker. 2-3 was de eindstand.

Voor zijn verdedigende werk en zijn rol in de opbouw van de aanval werd Tim Mantel gekozen tot man van de match. Volgende week speelt HVM niet, omdat de competitie een oneven aantal deelnemers heeft.

Zondag speelde HVM thuis tegen Hoeksche Waard, een van de naaste concurrenten voor promotie naar de derde klasse. Ondanks sterk spel trokken de Mijdrechters aan het kortste eind: HVM verloor met 2-3.Het was een wedstrijd tussen twee teams die ontzag voor elkaar hadden. Beide ploegen speelden half press, wat wil … Lees meer »