Opnieuw winst voor De Vinken

Geplaatst op: 13 februari 2017

In de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag heeft de korfbalhoofdmacht van De Vinken opnieuw goede zaken gedaan. Het bezoekende Luno uit Linschoten kon geen vuist maken. Beide teams opereren in de middenmoot en doen niet meer mee voor de prijzen. In een foor fysiek contact beheerste wedstrijd waren de Vinkeveners duidelijk de bovenliggende ploeg: 14-8.

Danique
Door afwezigheid van Joyce van Wijk kon Dirk van der Vliet opnieuw een beroep doen op Danique Pauw; zij begon samen met aanvoerster Annick Stokhof, Rutger Woud en Jerom Stokhof in de aanval. De Vinkeveense verdediging bestond uit Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jelle Mul.
Na de nipte, fel bestreden 17-16 overwinning van de Vinkenreserves op Luno 2 ging het publiek er nog eens goed voor zitten. Zeker nadat Luno met het eerste het beste schot direct op 0-1 kwam. Het bleek loos alarm en meteen ook de laatste voorsprong van de Linschotenaren. Annick Stokhof (2x), Jelle Mul, beiden met fraaie doorloopballen, Gideon Leeflang (2x) en Rutger Woud beiden van afstand brachten een comfortabele 6-1 tussenstand op het scorebord.  De laatste zeven minuten voor rust kon Luno evenwel nog aardig terugkomen: 6-5

Tweede helft
Gideon Leeflang nam na rust het voortouw: 7-5. Vervolgens kreeg De Vinken volop tijd om met lange aanvallen rustig te zoeken naar de goede scoringskansen. Annick Stokhof tilde met een doorloopbal en een strafworp de stand naar 9-5. Vervolgens kreeg Luno een strafworp mee, waardoor het 9-6 werd. Het bleek lange tijd het enige tegendoelpunt dat Linschoten kon produceren.

Met Roosmarijn Mooij in het team voor Danique Pauw bleef de thuisploeg het gevaarlijkst. Emese Kroon, Annick Stokhof, Roosmarijn Mooij en Gideon Leeflang tilden de tussenstand naar 13-6. Met nog tien minuten te gaan leek de buit binnen.
Toch moest scheidsrechter Bergsma nog volop aan de bak. Veel gedoe, ruw spel en veel lijfelijk contact maakten het de leidsman niet makkelijk. De arbiter hier veelal uitstekend mee om. Met in de slotfase enkele strafworpen kwam de eindstand op 14-8; het laatste doelpunt vanaf de stip gemaakt door Annick Stokhof.

Er resten De Vinken nog twee wedstrijden in deze zaalcompetitie.  Op 18 februari uit tegen Atlantis en pas op 11 maart de slotpartij thuis tegen degradant Esdo.

In de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag heeft de korfbalhoofdmacht van De Vinken opnieuw goede zaken gedaan. Het bezoekende Luno uit Linschoten kon geen vuist maken. Beide teams opereren in de middenmoot en doen niet meer mee voor de prijzen. In een foor fysiek contact beheerste wedstrijd waren de Vinkeveners duidelijk de … Lees meer »