Zeven inwoners De Ronde Venen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zeven inwoners De Ronde Venen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau


Geplaatst op: 26 april 2017

Zeven inwoners uit De Ronde Venen hebben woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding ontvangen. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis werden de lintjes bij hen opgespeld door burgemeester Maarten Divendal.

Mevrouw G.P. Bom-Roosblad (1953, Vinkeveen) is sinds 1986 actief als creatief werker en hulpverlener voor gedetineerden in Justitiële inrichtingen. Ze startte als vrijwilligster, verbonden aan het huiskamerproject van het huis van Bewaring De Schans. Het huiskamerproject was een initiatief van de geestelijke verzorging en bedoeld voor gedetineerden die weinig of geen bezoek ontvingen. Georgine Bom is een bevlogen, betrokken, strijdbare en zeer loyale vrijwilligster die er altijd was voor ‘haar’ jongens. Later heeft zij dit werk voortgezet in de penitentiaire inrichting Nieuwersluis en bouwde zij dit uit tot een activiteit waaraan de gedetineerde vrouwen graag deelnemen. Vooral voor de vrouwen van de Extra Zorg Voorziening (EZV) stelt zij zich strijdbaar op. Naast dit werk is zij sinds 2012 actief als bestuurslid en lid van de pr-commissie van het CDA De Ronde Venen. De afdeling doet nooit tevergeefs een beroep op haar, of het nu gaat om verkiezingsborden plakken, campagne voeren op straat of folders rondbrengen. Al haar activiteiten wist zij te combineren met haar taak als oppasmoeder van drie kinderen. Haar opgedane kennis, creativiteit, culturele achtergrond en maatschappelijke betrokkenheid heeft ze weten over te brengen op deze kinderen.

Mevrouw J. de Breij-Pesman (1958, Abcoude) is al 25 jaar de stuwende kracht achter de tamboers en slagwerkgroep van de Abcouder Harmonie. Als betrokken vrijwilliger komt ze op voor de belangen van de verschillende leden en organiseert zij tal van activiteiten, zoals verenigingsuitjes, bedankavonden en barbecues. Tijdens optredens zorgt Janny de Breij-Pesman dat de kleding klaarligt en dat er voldoende vervoer is, maar ook voor de EHBO en de versnaperingen. Ook is ze tijdens optredens verkeersbegeleider. Vanuit haar bestuursfunctie – secretaris sinds 2004 - voor de Abcouder Harmonie onderhoudt zij sinds 2011 de contacten tussen de Harmonie en Stichting Fred de Breij. De stichting krijgt en beheert financiën die worden gebruikt voor bijzondere activiteiten van de Abcouder Harmonie. Ook zet zij zich al jaren in voor de collectes voor Koningsdag en Feestweek. Zij is een graag geziene gast bij de stichting Intocht Sint Nicolaas Abcoude-Baambrugge waar zij van alles regelt. Datzelfde geldt voor de Autocross Abcoude. Zij zorgt ervoor dat alle bezoekers op een veilige manier kunnen parkeren.

De heer J.P.J. Ligtvoet (1980, Abcoude) werd op zijn zestiende lid van de Abcouder Harmonie en liep een jaar later al als tamboer-maitre voor de groep uit. Dat doet hij tot op heden met veel plezier en passie. Met hetzelfde enthousiasme werd hij al snel lid van de werkgroep drumband. Vanaf 2008 zat hij in het bestuur en vanaf 2013 tot dit jaar was hij voorzitter. Hij coördineerde en organiseerde optredens en activiteiten binnen en buiten de verenigingen. Voorbeelden hiervan zijn het regelen van accommodaties en het coördineren van de samenwerkingen met de Stichting Feestelijkheden Abcoude en de Oranje Vereniging Baambrugge. Ook speelt Jack Ligtvoet een belangrijke rol bij het samenbrengen van verenigingen in de gemeente en bij het werven van sponsoren. Dankzij zijn netwerk en bereidwilligheid was hij een grote steun bij de viering van het 115-jarig bestaan van de Harmonie. Daarnaast zijn de vrijwillige activiteiten van Jack Ligtvoet bij de KNVB van grote waarde. Sinds 1996 is hij scheidsrechter en sinds 2013 als scheidsrechterbegeleider.

De heer J.M. Steenbergen (1944, Mijdrecht) is al meer dan 40 jaar actief als vrijwilliger binnen de Nederlands Hervormde Gemeente van Mijdrecht en na de fusie met de Gereformeerde Kerk binnen de Protestantse Gemeente van Mijdrecht. Hij heeft een lange reeks van functies vervuld en werkzaamheden uitgevoerd. Zo was hij onder andere actief in de Jeugdkerk, als Ouderling, gastheer in gebouw Irene en lid van de commissie tot restauratie van het Bätz-orgel. Jan Steenbergen is op dit moment actief als ledenadministrateur, collectant, beheerder van het kerkgebouw, lid van de commissies Kerk en Israël en van de concertcommissie Bätz-orgel. Hij ontving in januari al de hoogste onderscheiding van de Protestantse Kerk van Nederland voor zijn inzet. Naast zijn activiteiten voor de kerk is hij sinds 2007 secretaris van de Protestants Christelijke Ouderenbond. Ook is de heer Steenbergen vanaf 1973 ruim zes jaar voorzitter en wedstrijdsecretaris geweest van de toen nog prille korfbalvereniging Atlantis.

De heer J.T. Verboom (1944, Mijdrecht) is sinds 1966 in diverse functies actief in de Protestantse Gemeente in Mijdrecht, in het bijzonder in en rond de Janskerk en Gebouw Irene. Hij is koster van de Janskerk, regelt de verhuur van Gebouw Irene, verricht klusjes en kleine reparaties en conciërge-werkzaamheden. Ook is hij actief bij begrafenissen en aanwezig bij vergaderingen van diverse commissies en werkgroepen. Jan Thomas Verboom startte in 1966 in de functie van notabel. Inmiddels is hij al 38 jaar als Kerkvoogd in de Kerkenraad actief. Vanaf 2006 is hij voorzitter van de locatieraad, een organisatie die is bedoeld om de gang van zaken rond de Janskerk in goede banen te leiden. Naast zijn kerkelijke activiteiten is hij ruim 20 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer in Mijdrecht. Naast zijn gedrevenheid en inzet bij oefenavonden en uitrukken, gaf hij op technisch gebied altijd ondersteuning binnen de brandweerpost.

De heer C.J. Vos (1947, Amstelhoek) is bijna 25 jaar actief geweest bij voetbalvereniging Uithoorn, in 1995 opgegaan in de Legmeervogels. Als voorzitter van voetbalvereniging Uithoorn vertegenwoordigde hij onder andere de vereniging en het eerste elftal van zaterdag en zondag en verrichte hij bij de functie horende bestuurszaken. Ook heeft hij zich als voorzitter ingespannen om de financiën van voetbalvereniging Uithoorn weer gezond te maken, waarin hij is geslaagd. Na de fusie werd hij in 1995 vicevoorzitter van de Legmeervogels. Die functie heeft hij tot 2005 vervuld. Als vicevoorzitter hield hij zich onder andere bezig met het onderhoud van de sportvelden. Van 2004 tot 2007 was hij ook voorzitter van de sponsorcommissie. Vanaf 1990 heeft Cees Vos zich ingezet als chauffeur voor de stichting Sinterklaasactie Uithoorn. Hij is een van de steunpilaren van de stichting, die zich al 55 jaar inzet voor de minder bedeelden en instellingen. Vanaf 2008 organiseert Vos op succesvolle wijze bij Golfclub Veldzijde als wedstrijdleider wekelijkse wedstrijden als lid van de herencommissie par 3. Daarnaast is hij sinds een jaar marshall, waarbij hij regelmatig toezicht houdt op de doorstroming van spelers op de baan en op een correcte gang van zaken. Sinds 2008 is hij zeer actief lid en sinds 2010 bestuurslid van christelijk mannenkoor Immanuel in Wilnis. Bij de optredens fungeert hij als koormeester. Ook is hij bijzonder actief met het verzamelen van oud papier zodat het koor met de opbrengsten financieel gezond blijft.

De heer J.W. van Wijk (1945, Vinkeveen) is al bijna 40 jaar in verschillende functies actief bij Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude. Hij is in die periode geruime tijd voorzitter geweest en is dat sinds 2013 opnieuw. Zijn verdiensten voor de vereniging zijn legio. Meest in het oog springend daarbij is wellicht de verplaatsing van het clubschip, waarbij zoveel mogelijk leden aanwezig moesten zijn om het schip op de goede plek bij zandeiland 4 te krijgen. Daarnaast is hij sinds 1997 tot heden voorzitter van IJsvereniging Vinkeveen (voorheen IJsclub VIOS). Eén van de activiteiten die uit zijn werkzaamheden voortkwam was de aanleg van de ijsbaan op het Raadhuisplein. Hij zorgde onder andere voor de nodige sponsoren, subsidie en vrijwilligers. Ook de organisatie van de activiteiten, het waarborgen van de veiligheid en het begeleiden van de jeugd waren taken die hij met groot enthousiasme uitvoerde. Sinds 2013 is Jos van Wijk voorzitter van de Stichting Ontwikkeling Achter de Heul. De stichting heeft als doel de bereikbaarheid vanaf het water naar Vinkeveen te bevorderen. De stichting wil ook bereiken dat de oorspronkelijke veerverbinding tussen Vinkeveen en Utrecht en Amsterdam weer tot leven komt.


Laatst bewerkt op: 26 april 2017 15:33

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zeven inwoners De Ronde Venen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zeven inwoners uit De Ronde Venen hebben woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding ontvangen. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis werden de lintjes bij hen opgespeld door burgemeester Maarten Divendal. Mevrouw G.P. Bom-Roosblad (1953, Vinkeveen) is sinds 1986 actief … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: