Baanrecord voor UWTC lid Armando

Geplaatst op: 29 mei 2017

De 17-jarige Armando van Bruggen uit Purmerend heeft zaterdag op de wielerbaan in Geleen het uurrecord in de categorie tot 18 jaar verbeterd. Armando is lid van UWTC en een talentvol tijdrijder. De Noord-Hollander zette zaterdag onder een brandende zon een afstand neer van 43 kilometer en 410 meter. Een ruime verbetering van het vorige uurrecord, dat op naam stond van Youri Keulen. Die reed op 18 oktober 2015 een afstand van 41 kilometer en 253 meter.

Het was de tweede poging van de Purmerender om het uurrecord op de Geleense wielerbaan te verbeteren. Bijna een jaar geleden – op 5 juni 2016 – strandde zijn poging toen hij in botsing kwam met een toeschouwer die niet goed had opgelet bij het oversteken van de baan. Armando kwam ten val en daarmee kwam er een dramatisch einde aan zijn eerste poging.

Tour de Himmelfart
Lorena Wiebes uit Mijdrecht heeft Tour de Himmelfart gereden in Denemarken.  De eerste etappe ging over 48,9 km en er reden 2 dames weg waaronder Eva Bijwaard (een ploeggenootje van Lorena) samen met een Deense Emma. Deze twee dames pakte een voorsprong van 3.47 minuten. Lorena won de sprint van het peloton. De 2e etappe op dezelfde dag (13,6 km) werd een massasprint en Lorena kwam als 1e over de finish. De tweede dag begon met een tijdrit van 12,8 km, Lorena zette een 3e tijd neer. De 4e etappe van 31 km op dezelfde dag werd een massasprint en Lorena kwam als 1e over de finish. De laatste dag een etappe van 73,8 km, met een flinke klim die de dames 5x moesten nemen, werd eveneens een massasprint en Lorena kwam hierbij als 1e over de finish. In het algemeen klassement eindigde ze als 3e, en ze heeft de sprinterstrui gewonnen. Weer een mooie prestatie van ons trainingslid!

Maren-Kessel
De UWTC trainingsleden Sven Nijhuis en Stijn Ruijter reden op Hemelvaartsdag in het zonnige Maren Kessel. In de koers wist er al snel een viertal te ontsnappen en zij werden niet meer terug gezien. Er volgde diverse mislukte vluchtpogingen, maar 3 rondes voor het einde wist Stijn toch uit het peloton te ontsnappen. Hij kreeg drie medevluchters mee en samen sprintten ze voor een plek vanaf plaats vijf. Stijn werd zevende en aangezien de eerste tien renners NK plaatsingspunten konden verdienen was Stijn erg blij met zijn uitslag. Sven finishte in het peloton.

Jeugd
De UWTC jeugdleden Mike Derogee en Lars Hopman waren zondag beide naar een nationale wedstrijd.
Lars is naar de wielerronde van Sint-Michielsgestel geweest. En naast de historische zege van Tom Dumoulin heeft ook Lars historisch gepresteerd: 1e keer top 10 bij een KNWU koers!! Precies de 10e plek in de eindsprint. Mike reed een omnium in Hoogerheide. Deze omnium bestond uit een tijdrit en een criterium. Mike reed in de tijdrit een nette 6e tijd. Bij de koers kon Mike net niet aansluiten bij de twee koplopers en hij liet zich weer terugzakken in het peloton. In de sprint eindigde hij als vierde en hierdoor werd hij vijfde in het algemeen klassement. Een prima prestatie van onze jeugdrenner.

Interclub jeugdwedstrijd
Zondag 4 juni wordt er een interclub jeugdwedstrijd verreden bij UWTC. De interclub wedstrijden zijn laagdrempelige wedstrijden waar vooral beginnende wielrenners de eerste ervaring met koersen opdoen. De eerste renners zullen om 10 uur van start gaan en we verwachten dat ook diverse UWTC leden op onze baan rondom sportpark Randhoorn van start zullen gaan. Publiek is van harte welkom.

De 17-jarige Armando van Bruggen uit Purmerend heeft zaterdag op de wielerbaan in Geleen het uurrecord in de categorie tot 18 jaar verbeterd. Armando is lid van UWTC en een talentvol tijdrijder. De Noord-Hollander zette zaterdag onder een brandende zon een afstand neer van 43 kilometer en 410 meter. Een ruime verbetering … Lees meer »