001 - Karwei

Atalante H4 wint overtuigend topper

Geplaatst op: 6 februari 2012

De Atalante H4 mannen, gesponsord door Electroworld Bunschoten te Abcoude, mochten vrijdag 3 februari aantreden voor de topper tegen Christofoor. Het team uit Zwanenburg had sneeuw en gladheid getrotseerd om lekker een partijtje te volleyballen in de Boei. Atalante had nog iets goed te maken, want de uitwedstrijd was met 3-2 verloren na een 2-0 voorsprong. De Vinkeveense equipe is sinds dat verlies ongeslagen en dus werd deze partij met vertrouwen tegemoet gezien.

Met 7 man werd aan de wedstrijd begonnen. Het was al direct een gelijk opgaande strijd, en het was meteen duidelijk voor Atalante dat ze het deze avond niet cadeau zouden krijgen. Door een snelle blessure (lichte spierverrekking) moest er bij Atalante al snel in de eerste set gewisseld worden. Christofoor had af en toe een hele sterke opslag die vaak niet goed bij Atalante achterin verwerkt kon worden. Juist hierdoor ging de eerste set redelijk gelijk op. Ook ontbrak soms bij de Vinkeveners de scherpte bij afvallende ballen binnen de 3 meter. Gelukkig liep de aanval lekker en werd uiteindelijk toch de eerste set binnengehaald met 25-18. De tweede set vertoonde eigenlijk een zelfde beeld. Wederom stond Atalante niet helemaal scherp te verdedigen, maar de aanvallers van Christofoor sloegen veel ballen ver uit, terwijl de Atalante aanval erg lekker liep. Een 25-20 setstand was het gevolg.
De derde en vierde set vertoonden een licht gewijzigd beeld. Atalante ging achterin veel scherper en attenter spelen, en aanvallend lukte eigenlijk alles. Prachtige set-ups werden aanvallend heerlijk tot punten verwerkt. De mooiste toverballen werden geproduceerd door de aanvallers, en de gaten in de Zwanenburgse verdediging werden prima gevonden. Ook stond er regelmatig een killing block tegenover de harde aanvalsballen van Christofoor, waardoor de aanvallers van Christofoor het geloof in een goed resultaat al snel verloren. Zo eindigden deze sets in 25-17 en 25-14.

Een hele mooie 4-0 overwinning tegen deze sportieve tegenstander was een feit, en wederom is weer een concurrent afgeschud. Atalante H4 ligt nog steeds op koers voor het kampioenschap.

De Atalante H4 mannen, gesponsord door Electroworld Bunschoten te Abcoude, mochten vrijdag 3 februari aantreden voor de topper tegen Christofoor. Het team uit Zwanenburg had sneeuw en gladheid getrotseerd om lekker een partijtje te volleyballen in de Boei. Atalante had nog iets goed te maken, want de uitwedstrijd was met … Lees meer »