001 - Karwei

Atlantis B1 blijft ongeslagen

Geplaatst op: 16 januari 2012

Afgelopen zaterdag speelde het door Roebeson gesponsorde Atlantis B1 de thuiswedstrijd tegen het uit Houten afkomstige Victum. De eerder dit seizoen gespeelde uitwedstrijd was al gewonnen met 10 - 14. Vandaag was de taak om voor eigen publiek een zelfde prestatie neer te zetten. Met succes, want aan het einde van de wedstrijd stond er een verdiende 9 - 6 op het scorebord.

Atlantis B1 startte met het vertrouwde achttal in de basis. Het eerste aanvalsvak begon sterk en liet meteen zien waarom zij de eerste plaats in de ranglijst bezetten. Na een aanval over veel schijven en met mooie kansen werd deze uiteindelijk beloond met een doelpunt. Vervolgens kon het eerste verdedigingsvak aan de slag. Geconcentreerd en met veel druk uitoefenend werd de aanval van Victum afgeslagen. Helaas lukte het niet om meteen een gat te slaan van twee punten. De aanvallen waren goed, de kansen kwamen in overvloed, maar het doelpunt bleef uit. Hierdoor was er met rust nog van alles mogelijk: 3 - 3.
In de rust vertelden beide coaches dat het spel goed was en dat ze het vertrouwen moesten houden in de kansen. Ze moesten met overtuiging blijven spelen, dan kon de winst Atlantis niet ontgaan.
Het spelbeeld in de tweede helft bleef onveranderd. Atlantis creëerde kans op kans, maar de doelpunten bleven moeizaam komen. Victum was daarentegen efficiënter en bleef in het spoor. Tot diep in de tweede helft bleef het gelijk op gaan. Toch wist het door Roebeson gesponsorde team een definitief gaatje te slaan. Na mooie doelpunten van Joppe Lammers en Jonathan van de Horst ontstond er de beslissende voorsprong van drie punten.
Atlantis B1 speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit, waarbij vlak voor tijd Mark Kruiswijk het 100ste doelpunt van dit zaalseizoen erin legde.

Door deze verdiende overwinning blijft Atlantis B1 soeverein aan de leiding, mede doordat de nummer twee een kostbaar punt verspeelde. Hierdoor staat de ploeg nu vier punten los met nog zes wedstrijden te spelen. De komende twee weken staan er zware uitwedstrijden op het programma. De eerste is tegen OVVO in Maarsen om 12.00 uur.

Afgelopen zaterdag speelde het door Roebeson gesponsorde Atlantis B1 de thuiswedstrijd tegen het uit Houten afkomstige Victum. De eerder dit seizoen gespeelde uitwedstrijd was al gewonnen met 10 - 14. Vandaag was de taak om voor eigen publiek een zelfde prestatie neer te zetten. Met succes, want aan het einde … Lees meer »