Nipte winst voor De Vinken

Geplaatst op: 19 februari 2018

Jerom Stokhof

Het vlaggenschip van De Vinken speelde zaterdag de laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie. De allerjongste leden, de kangoeroes, waren het team van de week. De mogelijke basisspelers van De Vinken 1 in 2035 liepen trots samen op met hun grote voorbeelden.

Weliswaar mocht Annick Stokhof voor het Suiteteam de score openen, daarna dicteerde DKV de wedstrijd. Doelpunten van Jerom Stokhof en Dorien Verbruggen hielden de Vinkeveners op de been. Van 3-4 liep IJmuiden veel te makkelijk uit naar 3-7 en niet veel later stond het zelfs 5-9. Met name de vijf treffers van Jerom maakten dat de thuisploeg langzaam terugkwam. Dorien zorgde vervolgens met twee scores voor de 10-10 ruststand.

Stuivertje wisselen

In de tweede helft was het tot het einde onzeker wie de punten in huis of mee naar huis mocht nemen. Om de beurt kwamen beide teams op voorsprong en nooit was het verschil meer dan één doelpunt. Uiteindelijk was Jerom Stokhof de matchwinnaar door de verlossende 18-17 te scoren.

Op 10 maart speelt De Vinken de laatste wedstrijd uit in Hillegom tegen het nog altijd niet veilige SDO, dat ook eerder dit jaar De Vinken al verraste. De Vinken zelf heeft alleen nog een hele kleine kans op promotie als de nummer 2 Badhoevedorp punten verliest.

Laatst bewerkt op: 19 februari 2018 07:43

Afgelopen zaterdag ontving de Vinkeveense korfbalhoofdmacht het tegen degradatie vechtende DKV uit IJmuiden. Dat de bezoekers hun huid duur zouden verkopen, bleek vooral in de eerste helft. Pas heel laat viel het muntje naar Vinken’s kant: 18-17. Jerom Stokhof Het vlaggenschip van De Vinken speelde zaterdag de laatste thuiswedstrijd van … Lees meer »