Atlantis A1 onderuit in laatste minuten

Geplaatst op: 28 november 2011

Ook de derde competitiewedstrijd heeft Atlantis A1/Van Dam niet winnend af kunnen sluiten. Ondanks een 5-6 voorsprong in de rust, wist het thuisspelende ODO toch te winnen met 11-9. Beide ploegen troffen elkaar al in de veldcompetitie, Atlantis verloor met 9-7, maar toen waren er al voldoende mogelijkheden om die wedstrijd te winnen. De reis naar Maasland werd dan ook vol goede moed ingezet.
Enkele omzwervingen door wegafsluitingen rondom Maasland waren niet bevorderlijk voor de voorbereiding maar de ploeg stond uiteindelijk toch op scherp. Ondanks de 1-0 voor een fel startend ODO bleef Atlantis kalm en zocht het naar de goede kansen hetgeen uiteindelijk resulteerde in een afstandstreffer van Jeroen Korver. Het fysiek spelende ODO knalde vervolgens de 2-1 en de 3-1 op het scorebord. Nog een treffer van Jeroen, een slimme wegtrekbal van Ciska Taal en een schot van Maarten Helsloot bracht Atlantis op voorsprong. Een op dat moment verdiende voorsprong omdat Atlantis in die fase het betere spel had. Nadat ODO toch de stand in haar voordeel wist om te buigen naar 5-4, wisten Ciska (vrije bal) en Goof van Straaten (via een leep balletje bij de korf) Atlantis toch op een magere maar verdiende voorsprong de rust in te laten gaan. Iedereen van Atlantis was het er over eens dat deze ploeg te verslaan was maar dan moesten de gecreëerde kansen wel worden benut, anders zou men het zichzelf erg moeilijk maken en ruikt de tegenstander zijn kans.
Het begin van de tweede helft kwam ODO nadat de ze de 6-6 maakte niet aan de bak, en scoorde Jeroen de 6-7. ODO kwam opnieuw gelijk (7-7), maar toen bracht Maarten met twee treffers ODO aan het wankelen en was het ineens 7-9. Met nog zo'n tien minuten op de klok leek de zege binnen handbereik. De scheidsrechter ging echter verder met zijn eigen show en wuifde vele overtredingen van ODO die rijp waren voor een strafworp weg, waardoor er bij Atlantis iets knakte en het geloof op een goede afloop niet meer aanwezig was.
ODO profiteerde optimaal van het gebrek aan concentratie aan Atlantiszijde en mocht de scheidsrechter na afloop bijzonder dankbaar zijn. Een nederlaag voor Atlantis A1/Van Dam met een verhaal; een veel sterker Atlantis dat niet bij machte was om de tegenstander op te eten. Aankomende zaterdag speelt Atlantis A1 een thuiswedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Fortuna/MHIR (Delft), aanvang is om 12.50 uur in sporthal De Phoenix te Mijdrecht.

Ook de derde competitiewedstrijd heeft Atlantis A1/Van Dam niet winnend af kunnen sluiten. Ondanks een 5-6 voorsprong in de rust, wist het thuisspelende ODO toch te winnen met 11-9. Beide ploegen troffen elkaar al in de veldcompetitie, Atlantis verloor met 9-7, maar toen waren er al voldoende mogelijkheden om die … Lees meer »