Argon onderuit tegen koploper Achilles ‘29

Geplaatst op: 13 november 2011

In de thuiswedstrijd tegen het tot nu toe ongenaakbare Achilles '29 heeft Argon een helft lang het gevoel gehad, dat er kans was op een verrassing. Enkele ongelukkige momenten kort voor en na rust maakten echter duidelijk, dat de ploeg uit Groesbeek toch meer kwaliteit in zich had en niet te onrechte op grote afstand de ranglijst aanvoert.

In de eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op, Argon slaagde er in het tempo niet al te hoog te laten worden en daardoor hield men de gasten van gevaar af. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, toen Kevin van Essen na een in eerste instantie weggewerkte hoekschop de bal hard op de schoen nam en doelman Ditewig de mazzel had, dat de bal van zijn voet terugkaatste tegen de knie van Patrick Lokken in plaats van diens schoen, nu stuiterde het leer net naast de paal. Nadat een poging van Vincent Verheul na ruim een kwartier spel voor het doel langs verdween, volgde een periode van middenveldspel met weinig kansen. Pas na 35 minuten was er het eerste gevaar van Achilles '29, toen een schot van Goorman ternauwernood door Maxime Singels kon worden gepareerd, waarna de doelman in een snelle reflex ook de rebound van Hol uit zijn doel wist te houden. Dit was echter het startsein van een periode, waarin de koploper Argon mee en meer in de defensie wist te dringen. Nadat pogingen van Goorman en Scholten naast het doel van Maxime Singels waren verdwenen, viel ruim in blessuretijd toch de openingstreffer in het voordeel van de gasten. Jammer was wel, dat de assistent-scheidsrechter bij deze aanval niet op de juiste positie stond, waardoor het hem ontging dat de aanvaller van Achilles, die de bal in eerste instantie toegespeeld kreeg, de bal in buitenspelpositie ontving, waarna de op Goorman doorgespeelde bal vanuit de draai in de verste hoek verdween voor de eerste goal.
In de rust werd bij Argon verdediger Erik Mulder ingeruild voor de meer aanvallend ingestelde Dion Gerritsen, maar alle goede bedoelingen, die hieraan ten grondslag lagen, werden binnen een minuut in duigen geschoten. Een aanval over de rechtervleugel leverde door onvoldoende ingrijpen een schietkans op van Van Straaten, die vanaf een meter of 7 geen moeite had om de bal langs Maxime Singels te plaatsen, 0-2. Deze domper werd enkele minuten later gevolgd door een volgende, toen het missen van de bal door Jocelino de Sa een vrije doorgang betekende voor Hol, die alleen voor Maxime Singels geen probleem kende, 0-3. Nog voor er een kwartier in de tweede helft was gespeeld, kwam er toch nog enige hoop in de Mijdrechtse harten, toen Patrick Lokken wist te profiteren van een verkeerde terugspeelbal en doelman Ditewig via de onderkant van de lat wist te verslaan. Hoewel de assistent ook in deze situatie niet juist stond opgesteld, werd de goal na een korte weifeling toch en terecht toegekend door scheidsrechter Weijers, 1-3. Het vol enthousiasme zoeken naar de aansluitingstreffer leverde echter de bezoekers ook de nodige ruimte op en dat betekende, dat de wedstrijd in minuut 66 definitief op slot werd gegooid. Na een aanvalsopzet over alweer de rechterkant kreeg van Straaten de kans om de bal voor de tweede keer langs Maxime Singels te werken. Nadat zijn eerste poging daartoe nog door de doelman werd gehouden, was zijn rebound niet meer te stoppen, 1-4.
Met de moed der wanhoop trachtte Argon nog wel een beter resultaat te bewerkstelligen, maar verder dan een tip in van Patrick Lokken, die juist over de dwarsligger verdween, kwam de thuisploeg niet. Achilles '29 speelde de wedstrijd eenvoudig uit en vergrootte daarmee de voorsprong op de concurrenten, die wel punten inleverden. Argon zal de punten moeten halen tegen ploegen, die minder inhoud hebben dan de koploper.

In de thuiswedstrijd tegen het tot nu toe ongenaakbare Achilles '29 heeft Argon een helft lang het gevoel gehad, dat er kans was op een verrassing. Enkele ongelukkige momenten kort voor en na rust maakten echter duidelijk, dat de ploeg uit Groesbeek toch meer kwaliteit in zich had en niet … Lees meer »