Venijnige laatste minuten brengen Argon de winst tegen UNA

Geplaatst op: 29 augustus 2011

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen bracht Argon op het zeer zachte en natte veld aan de Hoofdweg promovendus UNA/Brinvast als tegenstander. Na een gelijk opgaande eerste helft zakte de blauwe witte ploeg na rust behoorlijk terug, kwam op achterstand maar veerde in de slotfase heel knap weer op met als gevolg twee treffers in de laatste minuten en daarmee de volle winst.

In de openingsminuten was het vooral de thuisploeg, die de aandacht in aanvallend opzicht op zich wist te vestigen. Brayton Biekman kopte na een voorzet van Lorenzo Lassooij over, Patrick Lokken kon de bal na een goede voorbereidende actie van Joshua Patrick net niet goed raken en na een voorzet van Kevin van Essen kopte Biekman via de grond over het doel van sluitpost Randy van de Oever. Na deze momenten bleek ook UNA in staat tot aanvallen met inhoud, al moest doelman Bogdan Constantin, die de plek van de geblesseerde Maxime Singels innam, nog niet echt in actie komen bij doelpogingen, die vooral Stottelaar voor zijn rekening nam. Halverwege de eerste helft redde doelman van de oever heel knap op een harde inzet van Joshua Patrick, die na een afgeketste hoekschop vol uithaalde.

De doelman moest ook optreden bij een verrassend schot van Kevin Hansen en bij een poging van opnieuw Joshua Patrick, maar moest machteloos toekijken toen Lorenzo Lassooij na 38 minuten een fraaie stift in huis had. De bal ketste echter van de paal terug en werd in de rebound binnen geschoten door Patrick Lokken, maar omdat hij daarbij profiteerde van een eerdere buitenspelpositie, werd de treffer niet gehonoreerd. In de laatste minuten voor de rust bleek UNA plots tot aanvallend gevaar in staat, maar Bogdan Constantin bleef, eenmaal met dank aan een blok van Jocelino de Sa op een spijkerharde inzet, overeind.

Na rust had Argon aanvankelijk nog de overhand, maar na een kopbal naast het doel van de bezoekers door Patrick Lokken en een kans voor de opgekomen verdediger Dennis Filippo, die strandde op de doelman van de bezoekers, zakte het niveau van de thuisploeg en kwamen de gasten langzaam maar zeker meer boven te liggen. Doelman Constantin had een flitsende reactie nodig om de bal na een kopstoot van Kneepkens over de lat te werken en zo de stand dubbel blank te houden, enkele ballen gingen nog diagonaal voor het Mijdrechtse doel langs, maar waar voor gevreesd werd gebeurde ook na 81 minuten spelen: Niek van Boekel van de gasten mocht een lange solo ondernemen, stak bijna ongehinderd ruim 50 meter van het veld over en slaagde er in de bal langs de uitvallende Bogdan Constantin in het net te werken voor de 0-1.

Na deze tegenslag richtte het team van trainer Jimmy Simons echter op verbazingwekkende wijze de rug en zocht uit alle macht de gelijkmaker. Scheidsrechter Kok negeerde luide vragen om een strafschop nadat verdediger Spruijt de bal in het strafschopgebied tegen de hand aangeschoten kreeg, maar wees in minuut 88 wel richting middenstip, nadat verdediger Nick Vijlbrief diep het strafschopgebied van UNA binnen was gedrongen en zijn inzet vanaf de achterlijn bracht de bal via een verdedigend been en het lichaam van de op de grond liggende doelman toch binnen de palen over de doellijn, 1-1. In de resterende minuten van de blessuretijd had Joshua Patrick de winnende op de schoen, nadat Brayton Biekman het leer keurig met het hoofd panklaar had gelegd, maar de te onbesuisde inzet verdween over de dwarsligger.

Twee minuten later veerde het ondanks de regen opgekomen publiek toch juichend overeind, toen Kevin van Essen de bal vol inzet veroverde op het middenveld en in tweede instantie het leer precies achter de defensie van de gasten neerlegde, waar aanvalsleider Patrick Lokken er precies op tijd bij was om met een fraaie stift de 2-1 op het bord te brengen. Een laatste stuiptrekking van de gasten leverde nog een hachelijke situatie voor het doel van Bogdan Constantin, maar geen treffer op, zodat Argon met een zwaarbevochten overwinning de kleedkamer kon opzoeken.
Komende woensdag speelt men al de volgende competitiewedstrijd, als om 18.00 uur afgetrapt moet worden voor de uitwedstrijd bij HBS in Den Haag. Ook afgelopen woensdag werd om die tijd begonnen aan de KNVB beker wedstrijd in het verre Koudekerke (bij Vlissingen) waar 3e klasser VCK als tegenstander optrad in de eerste ronde. Met een duidelijke 0-5 zege (treffers van Kevin Hansen, Patrick Lokken, Brayton Biekman, Joshua Patrick en Lorenzo Lassooij) werd daar de volgende ronde gehaald, welke op 21 september Almere City FC als tegenstander naar de Hoofdweg laat komen. Aanstaande zondag treedt Argon thuis aan tegen FC Hilversum, dat in de eerste 2 ronden nog zonder punten is gebleven

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen bracht Argon op het zeer zachte en natte veld aan de Hoofdweg promovendus UNA/Brinvast als tegenstander. Na een gelijk opgaande eerste helft zakte de blauwe witte ploeg na rust behoorlijk terug, kwam op achterstand maar veerde in de slotfase heel knap weer op met … Lees meer »