CSW klopt Nieuwkoop in matig duel

Geplaatst op: 18 maart 2024

Na 3 minuten spelen al een enorme opsteker voor CSW. Noah Steen bracht de bal voor het doel en de prima kopbal van Teun Gieling verdween via de onderkant van de lat in het doel. Even later moest Gieling al vroeg in de wedstrijd vervangen worden vanwege een vervelende knieblessure. Aan de andere kant werd Nieuwkoop gevaarlijk toen de bal vanaf de achterlijn werd breed gelegd maar via de kluts belandde de bal in de handen van Rahim Gok. Halverwege de eerste helft een prima uitval van Nieuwkoop waarbij de bal bij de rechterspits kwam die vervolgens prima uithaalde maar het leer via de buitenkant van de paal naast zag gaan. Nieuwkoop kreeg daarna nog een uitstekende kans op de gelijkmaker maar Gok kon met een prima redding te bal tot hoekschop verwerken. Beide ploegen leden vervolgens heel veel slordig balverlies en waren de mogelijkheden zeer schaars.

Na rust begon Nieuwkoop steeds meer aan te dringen en was het ook de ploeg met het meeste balbezit. CSW leunde achterover en kwam eigenlijk geen moment in gevaar omdat het verdedigend prima stond. Aanvallend gezien was CSW ook niet bij machte om het de verdediging van Nieuwkoop echt lastig te maken. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de ruimtes wat groter en leek CSW de wedstrijd in het slot te gooien. Justin Both speelde zich schitterend vrij en probeerde vervolgens de bal in de verste hoek te krullen maar een prachtige redding van de doelman voorkwam een doelpunt voor CSW. Nieuwkoop kreeg nog wel een aantal hoekschoppen maar ook dit leverde niets op. Met nog 10 minuten op de klok mocht CSW een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld. Elroy Baas verzond de bal richting de eerste paal waar Robbert Kompier de 2-0 beheerst binnenkopte. Nieuwkoop gaf zich nog niet gewonnen en CSW kwam goed weg toen Gok te bal via de bovenkant van de lat over zijn doel zag verdwijnen. Vlak voor tijd nog een hachelijk moment voor het doel van CSW maar Baas bracht koppend redding op de doellijn. Na het laatste fluitsignaal opgeluchte gezichten aan de kant van CSW dat zo broodnodig verlangde naar een driepunter.

Mooi was het absoluut niet maar wie maalt daar om in deze fase van de competitie. Resultaat boven alles en daarom tevreden gezichten zaterdag In Wilnis. CSW klopte in een matig duel directe concurrent Nieuwkoop met 2-0. Na 3 minuten spelen al een enorme opsteker voor CSW. Noah Steen bracht … Lees meer »