Atlantis 2 sluit seizoen met zege af

Geplaatst op: 6 juni 2011

Zaterdag 4 juni moest het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 het opnemen tegen De Vinken 3. Jammer genoeg is Atlantis 2 al gedegradeerd en stond er niks meer op het spel. Toch wilden Atlantis het seizoen met een winstpartij afsluiten tegen de Vinken. Iets wat ook gelukt is. 16-6 was de eindstand.

Atlantis 2 begon zwaar gehavend aan de wedstrijd: de aanvoerder Auke van der Zijde was namelijk ziek. Omdat dit zijn laatste wedstrijd was, begon hij aan de wedstrijd en zag wel hoe ver hij kwam. Joyce Gortenmulder werd aan de kant gehouden door een nare rugblessure en de oude rot Peter van der Wel had last van een spiertje in zijn kuit en daarom speelden beiden niet. Hierdoor moest de coach Petra Taal beginnen op de plek van Joyce Gortenmulder.
Atlantis begon in de eerste aanval met: Jacco van Koeverden Brouwer, Kristian Geerdinck, Chantal Poolman en Petra Taal. In de verdediging
begonnen: aanvoerder Auke van der Zijden, Alex van Senten, Lisanne van Doornik en Melissa van der Stap.

Atlantis 2 begon goed aan de wedstrijd. Door een goede actie van Kristian kon Jacco de eerste strafworp erin leggen en opende de wedstrijd met 1-0 voor Atlantis. Daarna was het de Vinken die er met twee doelpunten achter elkaar 1-2 van maakte. Daar liet Atlantis het natuurlijk niet bij zitten en maakten met een korte kans van Alex en een afstandschot van Jacco er 3-2 van. Jammer genoeg voor Atlantis was het de Vinken die de aansluiting wist te houden en scoorden ze een schot. Hierdoor werd de stand 3-3. Toen was het een beetje op bij de Vinken en was het Atlantis die een harde klap uitdeelde. Alex, Auke, Jacco en zelfs de coach Petra zelf maakten er 7-3 van. De Vinken had hier een antwoordje op met twee doelpunten en dachten de spanning weer een beetje terug te brengen met 7-5. Maar Atlantis had net voor rust de joker die dit seizoen geplaagd werd door blessures Kristian in handen. Die wist net voor rust met twee mooie schoten er 9-5 van te maken.
Allebei de ploegen waren blij dat het rust was en even de schaduw opgezocht kon worden en wat gedronken kon worden. Na de rust moesten beide ploegen er weer even inkomen. Er werd een tijdje niet gescoord. Toen was het Alex die er met een afstandschot 10-5 van maakte. Ook Lisanne van Doornik vond het tijd voor een doelpuntje en maakte met een hele mooie korte kans 11-5 van.

Er kwam weer even een pauze in het scoren, maar Jacco wist die te doorbreken door uit een vrije bal 12-5 op het scorebord te zetten. De Vinken wisten nog een keer in de tweede helft te scoren wat tevens ook hun laatste doelpunt van de wedstrijd was. Daarna waren het Alex en Lisanne die allebei nog een schot wisten te scoren: 13-6. Petra, die een topwedstrijd had gespeeld, vond het wel tijd om zichzelf te wisselen voor A1-speelster Sharon Moen die later nog een mooi schot wist te scoren. Ondertussen stond de zieke Auke van der Zijde nog steeds in het veld. De aanvoerder had in de rust al aangegeven:
‘als jullie mij niet wisselen, ga ik er ook niet uit!' Dat is nou dé aanvoerder van Atlantis 2: een echte doorzetter tot het bittere eind. De selectie vindt het heel jammer dat hij stopt, maar als Auke ooit terug wil komen is hij van harte welkom! Uiteindelijk kreeg Auke een publiekswissel en A1-speler Jeroen Korver kwam in het veld. De wedstrijd was nog niet ten einde. De scheidsrechter had de laatste minuut aangegeven en Atlantis zag nog kans om één aanval te pakken. Dit werd ook gedaan. Van verre afstand wist Chantal Poolman met een schot en een luide schreeuw er achteraan de eindstand op 16-6 te zetten.

Dit was de laaste wedstrijd van het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 van dit seizoen. Jammer genoeg moet er afscheid genomen worden van een aantal mensen. Dit zijn aanvoerder Auke van der Zijden, coach Petra Taal en hoofdtrainer Mark van de Brink. Atlantis 2 wil al deze mensen bedanken voor hun tijd inzet en de gezelligheid. "1 Team, 1 Taak". Ook bedankt Atlantis de sponsor Rabobank voor de tassen, shirts en bidons. De invallers, reserves en publiek van alle wedstrijden ook BEDANKT.

Zaterdag 4 juni moest het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 het opnemen tegen De Vinken 3. Jammer genoeg is Atlantis 2 al gedegradeerd en stond er niks meer op het spel. Toch wilden Atlantis het seizoen met een winstpartij afsluiten tegen de Vinken. Iets wat ook gelukt is. 16-6 was … Lees meer »