Martin Bax schiet KDO met twee treffers langs Geinburgia

Geplaatst op: 24 januari 2011

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de thuiswedstrijd tegen Geinburgia op het programma.

Voor aanvang van de wedstrijd had Geinburgia drie punten meer bemachtigd dan de Kwakelaars, maar daar hadden de Driemonders wel twee wedstrijden meer voor nodig.

Kortom, het was voor KDO de ultieme testcase om te kijken waar de ploeg van trainer Ron Langhout stond in de derde klasse C. KDO kon tegen Geinburgia niet beschikken over  Bart-Jan van der Jagt (kuitblessure) en Sven Vlasman (geschorst). Daarom deden de Kwakelaars deze middag onder andere een beroep op centrumspits Martin Bax, die normaal gesproken op eigen verzoek in het tweede speelt.

KDO startte de wedstrijd fel tegen Geinburgia, wat resulteerde tot een aantal kleine kansjes. Geinburgia, gesteund door de wind in de rug, pakte de draad op en werd langzaamaan sterker.
Het grootste wapenfeit van de Driemonders waren de dode spelsituaties, waarbij hun lange kopsterke spelers voor onrust in de Kwakelse achterhoede zorgde. Echter hield KDO stand en kon Geinburgia voor de rust niet op voorsprong komen.

In de tweede helft startte KDO erg sterk en was het van de meet af aan de bovenliggende partij. In de zestigste minuut kreeg KDO beloning voor het keiharde werken nadat Joeri Stange zijn directe tegenstander omspeelde en uit een daaropvolgende hoge voorzet spits Martin Bax wist te bereiken. Bax reageerde hier uiterst alert op en kopte de bal op prachtige wijze diagonaal in de rechterhoek, 1-0. De ontlading was bij alle Kwakelaars was groot, maar KDO realiseerde zich terdege dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was.

Geinburgia probeerde door middel van een aantal wissels het wedstrijdbeeld te laten kantelen.

In de zeventigste minuut kwam de rechtsbuiten van Geinburgia door en wist tot een voorzet te komen. Uit de kluts kwam de bal terecht bij een ingevallen middenvelder van Geinburgia. Deze speler wist de bal van ruim twintig meter op fraaie wijze binnen te schieten, 1-1.
Na deze gelijkmaker kreeg KDO een volgende domper te verwerken, toen Jelle de Jong zijn tweede dubieuze gele kaart ontving. De Jong trok licht aan het shirtje van zijn tegenstander
en kon de gang naar de kleedkamer maken.

KDO moest dus met tien man proberen het gelijkspel vast te houden en dit verlangde van elke speler nog meer inzet en kracht. Dat de Kwakelaars over mentaliteit beschikten werd in de loop van de tweede helft alleen maar duidelijker. Alle spelers van KDO gingen tot het gaatje en Geinburgia kon niet in de buurt komen van het doel van de goedkeepende Peter Onderwater.

In de 89e minuut gebeurde iets waar niemand in De Kwakel nog rekening meegehouden had, want het waren opnieuw Joeri Stange en Martin Bax die zich positief wisten te onderscheiden. De balvaardige Stange, die een prima wedstrijd speelde, was zijn mannetje weer eens de baas en wist opnieuw Martin Bax te bereiken. Bax, die vandaag duidelijk zijn visitekaartje af gaf, ontving de bal over de grond en schoot als een echte spits de 2-1 tegen de touwen.
Het sportpark aan de Vuurlijn ontplofte, want hierop heeft De Kwakel zolang gehoopt en eindelijk werd de winnaarmentaliteit beloond met een driepunter!

Complimenten aan alle spelers van het eerste elftal die zichzelf hiermee een enorme dienst hebben bewezen, want dankzij deze overwinning zijn de Kwakelaars gestegen naar de tiende plaats op de ranglijst. Echter is het wel zaak om met beide benen op de grond te blijven staan, want volgende week wacht een volgende kraker voor KDO tegen de nummer veertien van de ranglijst, CTO'70. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen verloren de Kwakelaars op zeer ongelukkige wijze met 1-2. KDO is dus gewaarschuwd en zal de punten niet cadeau krijgen in Duivendrecht. De wedstrijd begint om 14:00 uur en uw steun wordt enorm op prijs gesteld!

KDO 2 thuis onderuit tegen Zaanlandia 2
KDO 2 heeft afgelopen zondag met 3-5 verloren van Zaanlandia. In de rust stond het tweede met 1-4 achter, maar kon zich in de tweede helft nog wel terug te knokken tot 3-4. Echter was het laatste woord aan Zaanlandia, die zodoende met 3-5 zegevierde. Voor KDO scoorde Patrick van der Nesse (2x) en Elton Shehu. Aanstaande zondag speelt KDO 2 om 11:30 uur thuis tegen SVA 2.

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de thuiswedstrijd tegen Geinburgia op het programma. Voor aanvang van de wedstrijd had Geinburgia drie punten meer bemachtigd dan de Kwakelaars, maar daar hadden de Driemonders wel twee wedstrijden meer voor nodig.Kortom, het was voor KDO de ultieme testcase om te kijken waar de … Lees meer »