001- Uithoorn
De Vinken wint streekderby maar degradeert met Atlantis 2

De Vinken wint streekderby maar degradeert met Atlantis 2


Geplaatst op: 8 juni 2009

Zaterdag 6 juni werd de laatste veldwedstrijd gespeeld in het veldseizoen 2008-2009. Het door 'De Veensteker' gesponsorde De Vinken 2 trad aan tegen Atlantis 2. Beide ploegen zijn verwikkeld in een hevige degradatiestrijd in klasse R3C. Atlantis 2 degradeerde vorige week al in deze klasse, voor De Vinken 2 was er nog een kleine kans op handhaving maar helaas won Fiducia 2 ook hun wedstrijd.

De Vinken 2 degradeert, maar wint wel de streekderby tegen de Mijdrechtenaren met 7-6. De laatste samenstelling Onder toeziend oog van coach Ralf Zaal traden in de aanval aan: Hein Aafjes, Kelvin Hoogeboom, Helene Kroon en Roosmarijn Mooij. In de verdediging stonden Miranda Meulstee, Lisette Pauw, Marcel Sint Nicolaas en Rogier Schoenmaker hun mannetje. Zenuwslopend begin In een heerlijk zonnetje was het De Vinken 2 dat in de eerste aanval al gelijk scherp de wedstrijd begon. Een flitsende actie en Atlantis 2 had het nakijken. Atlantis 2 scoorde fraai terug via een afstandschot. De Vinken 2 had meerdere kansen nodig om te scoren, daardoor was het Atlantis 2 dat uitliep naar een 1-3 voorsprong.

Kwelgeest voor Atlantis van deze middag was notabene een ex-Atlantis lid. Helene Kroon mocht een strafworp nemen, maar in de rebound schoot Kelvin Hoogeboom de bal er toch in. Ook de 3-3 kwam op de klok door Kelvin Hoogeboom via een afstandschot. Maar voor rust sloeg de ploeg uit Mijdrecht terug om met een 3-4 stand de tweede helft te starten. Wederom het achterstandje Met het besef dat er nog 35 minuten waren om nog te winnen met 18-7 zoals Ralf Zaal had voorspeld werd de tweede helft begonnen. Zoals altijd begon De Vinken 2 weer erg traag met het scorende vermogen. Opnieuw kwam 'De Veensteker' formatie verder achter: 6-3. Maar de ploeg knokte zich terug door wederom een afstandschot van Kelvin Hoogeboom. Met een 6-4 stand was het eindelijk iemand anders die scoorde voor de Vinken 2. De 'afzwaaiende' Miranda Meulstee benutte haar tweede strafworp die ze kreeg. En Marcel Sint Nicolaas besloot het laatste handje te leggen door een stevige uithaal tegen de windrichting in. Met 6-6 gelijkspel degradeerde De Vinken 2 al direct.

Winst moest behaald worden mocht Fiducia laten die middag punten verliezen. De 'kwelgeest' sloeg wederom toe om een 7-6 op het scoreboard te hameren. De twee punten bleven in Vinkeveen. Helaas won Fiducia 2 tegen Luno 2 waardoor beide clubs uit de Ronde Venen degradeerden uit klasse R3C. Veel succes Na jaren van dienst te zijn als aanvoerder van De Vinken 2 speelt Marcel Sint Nicolaas volgende jaar in De Vinken 3. Nieuwe aanvoerder Rogier Schoenmaker staat voor een schone taak om het team op de been te houden. Hein Aafjes stopt na twee seizoenen in De Vinken 2. Miranda Meulstee stopt ook na een driekwart jaar in De Vinken 2 te hebben gespeeld. Marcel, Hein, Miranda bedankt voor de tomeloze inzet en veel succes bij jullie nieuwe uitdagingen. Ralf Zaal en Arjan Kroon bedanken we als coach's en trainers voor dit seizoen. Deze heren hebben afzonderlijk van elkaar toch het team bij elkaar gebracht en vooral de laatste paar weken hebben we daar de vruchten van mogen plukken. Bedankt!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken wint streekderby maar degradeert met Atlantis 2

Zaterdag 6 juni werd de laatste veldwedstrijd gespeeld in het veldseizoen 2008-2009. Het door 'De Veensteker' gesponsorde De Vinken 2 trad aan tegen Atlantis 2. Beide ploegen zijn verwikkeld in een hevige degradatiestrijd in klasse R3C. Atlantis 2 degradeerde vorige week al in deze klasse, voor De Vinken 2 was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: