AK Bakker 2

Zonnige Dag van het Veen


Geplaatst op: 25 augustus 2008
Recreatieterrein Bosdijk was zaterdag 23 augustus omgetoverd tot een prachtig festivalterrein. Bezoekers konden volop genieten van kunst, theater en informatie over de Venen: de zevende Dag van het Veen.

De heer G. Mik, burgemeester van de gemeente Breukelen opende dit evenement door met een druk op de knop het reuzenrad in werking te stellen.

Erik van Tooren, hoofd Programmateam de Venen en de heer C. Wiss, directeur van Recreatie Midden-Nederland namen als eerste plaats om de Venen van een andere kant te bekijken.

Cultuurhistorie
Het thema van de Dag van het Veen was cultuurhistorie: er was een oude stoommachine, informatie over de geschiedenis van de streek en het ontstaan van het veenweidegebied. Er was een uitgebreid programma met voor ieder wat wils. Naast kunstenaars van ‘Zangsporen’, die speciaal voor deze gelegenheid een kunstwerk maakten, presenteerden schilders, beeldhouwers en sieradenmakers uit de Venen hun werk.

Graffiti
Voor de kinderen was er ook veel te doen: graffiti spuiten, grimeren, een koe of t-shirt beschilderen, maskers maken of kijken naar het poppentheater en natuurlijk in het reuzenrad. In de vijver kregen kinderen zeilles in kleine bootjes onder leiding van een professionele instructeur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zonnige Dag van het Veen

Recreatieterrein Bosdijk was zaterdag 23 augustus omgetoverd tot een prachtig festivalterrein. Bezoekers konden volop genieten van kunst, theater en informatie over de Venen: de zevende Dag van het Veen. De heer G. Mik, burgemeester van de gemeente Breukelen opende dit evenement door met een druk op de knop het reuzenrad … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: