01 - Autocross Abcoude

Plan voor watersportplaza op Klinkhamerlocatie verder uitgewerkt


Geplaatst op: 4 juni 2008

Het plan voor de vestiging van een watersportplaza op het zogenaamde Klinkhamerterrein wordt verder uitgewerkt. Dat hebben Burgemeester en Wethouders maandag 2 juni besloten. Eind dit jaar moet er meer duidelijk zijn over aanpak en planning.

De klinkhamerlocatie ligt aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen ter hoogte van de brug. Het terrein is in het verleden door de gemeente gekocht om de toegankelijkheid tot de Vinkeveense Plassen voor recreanten te vergroten. Een extern bureau heeft vorig jaar van het college de opdracht gekregen om met creatieve ideeën te komen voor de ontwikkeling van het terrein.

Het bureau is met zes verschillende ontwikkelingsvarianten voor het gebied gekomen, het college heeft 2 juni de voorkeur uitgesproken voor een combinatie van twee varianten. Die voorkeur behelst de realisatie van een klein watersportplaza met watergerelateerde detailhandel en een laagdrempelige horecagelegenheid met terras. Ook voorzien de varianten in de aanleg van een ligweide, een zwemobject en een tweede horecagelegenheid, direct gelegen aan de Plassen. In dit gebouw zou ook het recreatieschap een plek kunnen krijgen.
De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt. Dat moet eind dit jaar resulteren in een projectplan waarin gedetailleerd wordt ingegaan op planning en aanpak.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Plan voor watersportplaza op Klinkhamerlocatie verder uitgewerkt

Het plan voor de vestiging van een watersportplaza op het zogenaamde Klinkhamerterrein wordt verder uitgewerkt. Dat hebben Burgemeester en Wethouders maandag 2 juni besloten. Eind dit jaar moet er meer duidelijk zijn over aanpak en planning.De klinkhamerlocatie ligt aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen ter hoogte van de brug. Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: