001 - Escaperoom aglemeen

Thema-avond over WMO met PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert


Geplaatst op: 14 mei 2012

Op woensdag 23 mei houdt de PvdA afdeling Uithoorn/De Kwakel een thema-avond over de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) in De Schutse, De Merodelaan 1.
Spreker is 2e Kamerlid Agnes Wolbert, woordvoerder voor AWBZ, wonen, zorg en welzijn voor de Partij van de Arbeid. Zij spreekt onder andere over de overgang van taken uit de AWBZ naar de Gemeente. Na haar bijdrage wordt er aan de hand van stellingen en vragen uit het publiek gediscussieerd. Ook specifiek Uithoornse zaken komen aan bod. Wethouder voor Maatschappelijke Ondersteuning Maarten Levenbach praat mee.
Alle belangstellenden worden uitgenodigd om te komen, te luisteren en mee discussiëren. U bent van harte welkom. Het programma begint om 19.30, de toegang is gratis, koffie, thee en hapjes staan klaar.

Wat zegt de Gemeente over de WMO?
" In Uithoorn willen we dat iedereen actief aan de maatschappij kan deelnemen. Ook mensen met een beperking. Om te zorgen dat bijvoorbeeld ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen zelfstandig kunnen blijven, is er de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Die regelt dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. De gemeente Uithoorn gaat ervan uit dat inwoners zoveel mogelijk voor zichzelf én voor elkaar zorgen. Wie hulp nodig heeft, probeert dat eerst in zijn eigen omgeving te regelen. Gaat dat niet, dan biedt de gemeente hulp. Denk daarbij bijvoorbeeld aan thuiszorg, of een traplift.
De Wmo heeft betrekking op de volgende onderwerpen:
· Sociale samenhang en leefbaarheid
· Opgroeien en opvoeden
· Informatie, advies en cliëntondersteuning
· Mantelzorgers en vrijwilligers
· Deelname aan maatschappelijk verkeer en zelfstandig functioneren
· Voorzieningen voor mensen met een beperking
· Maatschappelijke opvang, openbare geestelijke gezondheidszorg en verslavingsbeleid
De wet bepaalt dat inwoners mogen meepraten over de uitvoering van de Wmo in hun gemeente. In Uithoorn bestaat daarom een Wmo-raad, die meepraat en advies uitbrengt over de Wmo. Wie een beroep op de Wmo wil doen, kan in Uithoorn terecht bij het loket Wonen, Welzijn en Zorg." (bron: website gemeente Uithoorn)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Thema-avond over WMO met PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert

Op woensdag 23 mei houdt de PvdA afdeling Uithoorn/De Kwakel een thema-avond over de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) in De Schutse, De Merodelaan 1.Spreker is 2e Kamerlid Agnes Wolbert, woordvoerder voor AWBZ, wonen, zorg en welzijn voor de Partij van de Arbeid. Zij spreekt onder andere over de overgang van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: