001 - Week van de ontmoeting

Atalante D3 twee maal verlies


Geplaatst op: 12 maart 2012

Het team dames 3 van atalante was afgelopen week niet in vorm. Griep, blessures en een zwangere bepaalden deze week het beeld. En dat terwijl er naast de reguliere competitiewedstrijd een inhaalwedstrijd op het program stond. Maandag 5 maart mochten de dames aantreden in de emergohal in amstelveen. De verwarming leek uitgevallen, de hal was steenkoud. Het team wilde daarom graag beginnen om een beetje warm te worden. Bovendien beloofde eerdere ervaring met deze tegenstander een leuke wedstrijd met gunstige prognose voor atalante. De eerste set ging gelijk op, beide teams waren zich aan het warmspelen. Helaas moest atalante zich deze set met 24-26 verloren geven. Dit had meteen zijn weerslag op het spel in de volgende set. Veel persoonlijke fouten, vooral in de serve aan de kant van atalante zorgde voor een beschamende 25-13. Dit trok het team zich aan. De 3e set werd meer de aanval ingezet, met verrassende 2e ballen gespeeld door Wilma en de serve lag eindelijk goed. Resultaat; 26-24 en een goede motivatie om er een 5 setter van te willen maken. De 4e set echter lieten de creavorm dames weer persoonlijke fouten met name in de serve de overhand nemen. Dit zorgde er voor dat de dames met een stand van 25-23 gewonnen moesten geven. Gelukkig waren de douchen wel warm...

De tweede wedstrijd die week was een inhaalwedstrijd thuis tegen VHZ op de trainingsavond . De trainingsgroep van de korfbalvereniging ‘de vinken' was zo aardig op tijd te stoppen, zodat de wedstrijd direct om 20 uur kon beginnen. En Atalante begon met een vliegende start. De foutieve serve van maandag had een indruk achtergelaten, met foutloze serve als effect. Voor VHZ in haar spel konden komen had atalante de set al naar zich toe getrokken: 25-13. De tweede set begon VHZ toch in het spel te komen. Over en weer werd afwisselend spel neergezet, een lekkere pot om te spelen. Helaas echter net niet genoeg afwisseling van atalante om de winst te pakken; 23-25. De 3e set leek atalante zich te moeten herstellen. Een flinke serve-druk van 1 van de tegenstanders kon maar niet getackeld worden door de dames. Resultaat 13-25. Dit legde een flinke druk op atalante. Ze wilden wel, maar het leek niet meer te willen lukken. Ook deze set moest atalante het hoofd buigen; 18-25. Na 2 wedstrijden 1-3 verlies hopen de dames de volgende wedstrijd thuis in de boei beter in vorm te zijn.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante D3 twee maal verlies

Het team dames 3 van atalante was afgelopen week niet in vorm. Griep, blessures en een zwangere bepaalden deze week het beeld. En dat terwijl er naast de reguliere competitiewedstrijd een inhaalwedstrijd op het program stond. Maandag 5 maart mochten de dames aantreden in de emergohal in amstelveen. De verwarming … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: