Nobleman Boxsprings
Gemeente organiseert groepsaankoop voor vloer- en spouwmuurisolatie

Gemeente organiseert groepsaankoop voor vloer- en spouwmuurisolatie


Geplaatst op: 9 november 2018

De eerste stap richting een duurzame woning is goede isolatie. Om inwoners daarbij te helpen, organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een groepsaankoop voor vloer- en spouwmuurisolatie. Op 15 november (Abcoude) en 27 november (Mijdrecht) zijn er informatieavonden waar inwoners meer informatie kunnen krijgen en zich aanmelden voor de actie.
Wethouder Kiki Hagen (Duurzaamheid): ,, Hoe meer inwoners hun woning isoleren, hoe beter. Als gemeente willen we in 2040 klimaatneutraal zijn. Stap één daarin is het besparen van energie. In huis gebruiken we 80 procent van onze energie voor warmte en 20 procent voor elektriciteit. Dus zonnepanelen zijn goed en noodzakelijk, maar het meeste kunnen we besparen op het gasverbruik door onze woning goed te isoleren. Isolatie is altijd nodig. Het zorgt voor meer comfort, meer en bespaart kosten én energie. Ik hoop dat veel inwoners aan de actie meedoen.’’
 
Deskundig
Het Energieloket heeft samen met de gemeente uit een aantal regionale isolatiebedrijven gekozen voor “De Isolatiespecialist” uit Moerkapelle als bedrijf dat de maatregelen uitvoert. Dit is een deskundig en schoonwerkend bedrijf. Ze werken met isolatiefolie en ecoglaswol voor de vloer en EPS parels of glaswol voor de spouw.
 
Bewoners kunnen zich via www.regionaalenergieloket.nl(onder De Ronde Venen) opgeven voor de groepsinkoop. Zij krijgen een vragenlijst voorgelegd waarmee duidelijk wordt of isoleren kansrijk is. Is dat het geval, dan maakt Isolatiespecialist een afspraak om het huis in te meten en een persoonlijke offerte te maken. De kosten voor de woningopname en het adviesgesprek bedragen € 29 om de basiskosten te dekken. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke factuur.
 
Ook als u niet op de bewonersavond aanwezig was, kunt u zich opgeven voor de actie groepsaankoop bij www.regionaalenergieloket.nl. De bewonersavonden staan gepland op 15 november (Dorpskerk, Kerkplein 45 in Abcoude) en 27 november (gemeentehuis Mijdrecht). Inloop vanaf 19.15 uur. Bewoners kunnen zich via www.regionaalenergieloket.nl/de-ronde-venenaanmelden.
U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief De Ronde Venen klimaatneutraal 2040 bij j.tensen@derondevenen.nl.

Laatst bewerkt op: 9 november 2018 11:50

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente organiseert groepsaankoop voor vloer- en spouwmuurisolatie

De eerste stap richting een duurzame woning is goede isolatie. Om inwoners daarbij te helpen, organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een groepsaankoop voor vloer- en spouwmuurisolatie. Op 15 november (Abcoude) en 27 november (Mijdrecht) zijn er informatieavonden waar inwoners meer informatie kunnen krijgen en zich aanmelden voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: