001- Uithoorn

Windhoos vernielt kas Mijdrecht: 'Het is klaar'


Geplaatst op: 8 december 2018

Ramen die aan diggelen liggen, een dak dat op instorten staat en een enorme ravage is het gevolg van een enorme windhoos bij een Mijdrechtse kweker.

De ellende begon vrijdagmiddag rond 16:15 uur. De laatste werknemer was nog geen minuut uit de kas toen een windhoos het complex vernielde. Ruiten vlogen door de lucht, goten werden losgerukt en een deel van het dak stortte in.

De kwekers zitten met hun handen in het haar. Ze waren klaar voor de kerst, maar het nu niet veilig genoeg om de kas binnen te gaan. Wat er met de 185.000 gerbera's die binnen staan moet gebeuren is nog niet duidelijk. Eén ding is zeker: op deze manier overleven zij het niet.

Zaterdagmiddag nam de kweker een kijkje op het dak van het kassencomplex. Toen zag hij pas echt hoe groot de schade was. Het herstellen hiervan gaat nog weken duren.

Bekijk de video voor een interview met kweker Joris.
Laatst bewerkt op: 8 december 2018 15:27

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Windhoos vernielt kas Mijdrecht: 'Het is klaar'

Ramen die aan diggelen liggen, een dak dat op instorten staat en een enorme ravage is het gevolg van een enorme windhoos bij een Mijdrechtse kweker. De ellende begon vrijdagmiddag rond 16:15 uur. De laatste werknemer was nog geen minuut uit de kas toen een windhoos het complex vernielde. Ruiten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: