001 - Delta Fiber
'Dakreparatie' in Mijdrecht: €2000 alstublieft

'Dakreparatie' in Mijdrecht: €2000 alstublieft


Geplaatst op: 12 januari 2022

Een oplichter heeft geprobeerd geld af te troggelen van een Mijdrechts echtpaar. De man belde aan bij de mensen van 80 en 82 jaar en gaf aan dat hij bij de buren aan het werk was. In het dak zou een scheur zitten.

De ladelichter bood aan om zijn baas een offerte te laten maken, of gelijk een reparatie uit te voeren. Voor een bedrag van 2000 euro, direct betalen, zou hij spullen voor herstel ophalen. De bewoner vertrouwde het niet en belde één van haar kinderen. De man vertrok daarop en kwam niet meer terug. Hij bleek ook niet bij de buren aan het werk geweest te zijn. Familie van het echtpaar informeerde de politie en de media: "Er loopt dus iemand in Mijdrecht rond die dit zo aanpakt. Als we één iemand kunnen beschermen of scherper maken dan is dat al mooi."

De politie waarschuwt voor dit soort babbeltrucs. "De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur, bellen op of spreken u aan op straat" leggen agenten uit. "Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn, van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of vragen u of hun kind bij u naar het toilet mag. Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen." Meer informatie staat op de website van de politie.


Laatst bewerkt op: 12 januari 2022 16:58

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

'Dakreparatie' in Mijdrecht: €2000 alstublieft

Een oplichter heeft geprobeerd geld af te troggelen van een Mijdrechts echtpaar. De man belde aan bij de mensen van 80 en 82 jaar en gaf aan dat hij bij de buren aan het werk was. In het dak zou een scheur zitten. De ladelichter bood aan om zijn baas … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: