De Vinken 1 morst dure punten

Geplaatst op: 21 december 2010

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken verdedigde afgelopen zaterdag de koppositie tegen DKV 1 uit IJmuiden, de nummer twee uit dezelfde poule. Spannend was het vanaf de eerste minuut en de hele wedstrijd was het verschil in doelpunten niet meer dan twee. Maar met vijf scores in de tweede helft kwam De Vinken net te kort, wat resulteerde in een 15-14 nederlaag.

Rentree Joyce Kroon
Het verschil op de ranglijst tussen De Vinken 1 en DKV 1 is maar twee punten. Voor de Fortisformatie een goede gelegenheid om een gat te slaan in de top van deze derde klasse.
Na de wekenlange blessure van Joyce Kroon was deze Vinkendame weer helemaal fit om in de basis te beginnen. Samen met Charita Hazeleger, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren begon dit vak in de verdediging. Aanvallend startten Helene Kroon, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Peter Koeleman.

Een ingestudeerde bal tussen beide Peters leverde al in de eerste aanval een strafworp op, die door aanvoerder Peter Kooijman werd gescoord. Het aanvalsspel van DKV had een hoog tempo en meerdere keren werden de Vinkeveners voorbij gelopen. De wegtrekballetjes vanuit de korf werden door de IJmuiders goed afgemaakt, terwijl De Vinken te laat was om druk te geven op deze schoten. Aan beide kanten werden veel strafworpen toegekend voor het hinderen bij het nemen van doorloopballen. Na de 5-5, met scores van Helene, Charita en de derde van Peter, kwam De Vinken op voorsprong door een benutte vrije bal van Kelvin. Toch had De Vinken geen controle over de eerste helft en zag DKV op voorsprong komen. Een hoogstandje, door middel van een tikbal, tussen beide Peters werd fraai afgemaakt. Maar in dezelfde minuut werd de onoplettendheid, bij een wegketsende bal na een vrije worp, afgestraft door DKV. Net voor rust kon De Vinken op 10-9 komen door een score van afstand van Kelvin.
Spannend tot de laatste seconde
De aanwijzingen van coach Fred Straatman werden verdedigend uitgevoerd. Het snelle aanvalsspel van DKV werd vertraagd door bepaalde personen achter te laten verdedigen. Aanvallend creëerde De Vinken geregeld lange aanvallen, maar het scoringspercentage was te laag. Na de 10-10, opnieuw uit handen van Kelvin, kwam De Vinken weer op voorsprong door een schot van Peter Kooijman. Helaas was de IJmuidense aanval de Vinkeveense verdediging te slim af door weer een wegtrekbal achter de korf te scoren. De korfballers van DKV wisten elkaar goed te vinden in het aanvalsspel.
In het laatste kwartier, bij een stand van 15-13, kwam Peter Koeleman ongelukkig terecht met zijn voet. Hij verrekte zijn enkel en maakte zo plaats voor Ronald Mul. De Vinken bleef driftig op zoek gaan naar aansluitingstreffers en vond deze door middel van een schot van Helene. In de laatste speelminuten vielen de afstandschoten net niet door de mand, waardoor DKV de volle winst behaalde door een 15-14 overwinning.
Het wordt nu nog spannender in de top van deze poule. De Vinken staat samen met DKV op de eerste plaats, terwijl Fluks ook de mogelijkheid heeft om de koppositie over te nemen.
De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op 8 januari tegen Fluks 1. De wedstrijd zal om 18.20 uur aanvangen in de Boei.
Scores deze wedstrijd kwamen uit handen van: Peter Kooijman (5), Kelvin (3), Helene (2), Mariska, Charita, Rudy en Peter Koeleman (allen 1),

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken verdedigde afgelopen zaterdag de koppositie tegen DKV 1 uit IJmuiden, de nummer twee uit dezelfde poule. Spannend was het vanaf de eerste minuut en de hele wedstrijd was het verschil in doelpunten niet meer dan twee. Maar met vijf scores in de tweede … Lees meer »