Geen punten voor Atlantis 1

Geplaatst op: 15 november 2010

Zaterdag 13 november startte het zaalseizoen voor het door de Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Het veldseizoen werd afgesloten met een overwinning, wat ervoor zorgt dat Atlantis nog steeds aan de top staat en goede kansen heeft op het kampioenschap in de 4e klasse. Het zaalseizoen is een heel ander verhaal; vorig jaar wist Atlantis 1 zich te handhaven in de derde klasse. Ook dit zaalseizoen staan er weer pittige wedstrijden op het programma en zal Atlantis alle zeilen bij moeten zetten om zich te handhaven.

De eerste wedstrijd die op het programma stond was tegen DKV 1. Er werd vroeg in de avond afgereisd naar IJmuiden. Eenmaal daar aangekomen ging de wedstrijd van Atlantis 2 tegen DKV 2 net beginnen. Een wedstrijd die in de laatste minuten jammer genoeg verloren werd, waardoor Atlantis 1 extra gemotiveerd was om in ieder geval twee punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd begon wat rommelig en het was even zoeken naar de juiste kansen, maar gelukkig lag het eerste doelpunt er redelijk snel in. Er werd ook snel een tegendoelpunt gemaakt, waardoor het een wedstrijd leek te worden met veel doelpunten. De gehele eerste helft ging eigenlijk gelijk op er werd over en weer gescoord, maar geen van beide partijen lukte het om veel afstand te nemen van de ander. Toen het laatste fluitsignaal van de eerste helft klonk was de stand 5-5. Het doelpuntenfestijn bleef uit, maar aan beide kanten werd er hard gestreden voor de overwinning.

In de rust werd er door trainer/coach Mark van den Brink benadrukt dat de wedstrijd nog wel gewonnen kon worden en dat de spelers dit allemaal in eigen hand hadden. Dus vol frisse moed werd er aan de tweede helft begonnen.
De doelpunten bleven echter na de rust een beetje uit, waardoor tien minuten na het begin van de tweede helft de stand op 7-5 stond in het nadeel van Atlantis. Gelukkig kon er door het andere vak weer snel gelijk gemaakt worden. En door het scoren van een vrije bal pakte Atlantis weer de voorsprong.

De laatste tien minuten van de wedstrijd gingen weer gelijk op, waardoor de wedstrijd vlak voor het einde weer spannend werd. Waar de schoten eerder niet vielen, werden ze nu wel afgemaakt. Veel overtredingen in de laatste paar minuten zorgden voor veel strafworpen die gelukkig niet goed afgemaakt werden door DKV. Toch kregen ze net één strafworp teveel, waardoor DKV de voorsprong drie minuten voor het einde van de wedstrijd te pakken kreeg.
Deze voorsprong kon niet meer omgebogen worden in een gelijkspel, waardoor Atlantis 1 de eerste zaalwedstrijd met een verlies moest afsluiten.

Er zijn echter veel positieve punten te halen uit deze wedstrijd en iedereen wordt uitgenodigd om volgende week te komen kijken als Atlantis 1 zijn eerste thuiswedstrijd speelt in de Phoenixhal om 17:20 uur.

Zaterdag 13 november startte het zaalseizoen voor het door de Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Het veldseizoen werd afgesloten met een overwinning, wat ervoor zorgt dat Atlantis nog steeds aan de top staat en goede kansen heeft op het kampioenschap in de 4e klasse. Het zaalseizoen is een heel ander verhaal; … Lees meer »