Winst voor Argon in de bosjes van Rex

Geplaatst op: 22 maart 2010

Midden in de stad en toch het gevoel dat je in de bossen bent, dat krijg je bij een bezoek aan HBS. Altijd sfeervol met al die hockeyende dames op de andere velden, ditmaal ook nog een heerlijk lentezonnetje, het was genieten. De randverschijnselen dan, want de wedstrijd was net als jongstleden donderdag niet van een hoog niveau. Volop werklust, dat zeker, maar het duurde erg lang voor er echt gevoetbald werd.

In de eerste helft zochten beide ploegen het doel van de tegenpartij op de snelste manier en dus werd de lange bal veel gebruikt. Veel gevaar leverde dat niet op, het grootste gevaar ontstond na 10 minuten toen een hoekschop van HBS in eerste instantie werd weggewerkt en de afvallende bal door Le Conge hard werd ingeschoten. De lengte van Eelco Zeinstra volstond echter om de bal over de lat te werken. Ook na een klein half uur liet de thuisploeg van zich horen, toen Westdorp de bal na een scherpe voorzet van links uit moeilijke hoek op de buitenkant van de paal mikte. In het laatste kwartier kwam Argon meer voor het doel van keeper Pronk en die moest daarbij een aantal hoekschoppen toestaan, die wel kopballen van Frank Verlaan opleverden, maar die werden gepareerd. Dat deed doelman Pronk ook met de vrije trap van Joshua Patrick na 39 minuten, maar niet klemvast en uit de scrimmage die dat opleverde kwam Michael van Laere als winnaar tevoorschijn, 0-1. Dit was de opmaat tot enkele interessante minuten, waarbij voor beide doelen gevaar te zien was, Jeroen Westera zich vanwege duizeligheid na een kopduel moest laten vervangen, maar treffers uitbleven.

Na rust wilde HBS met de steun van de wind met lange ballen en hoge voorzetten de stand zo spoedig mogelijk gelijk trekken en dat leverde enkele moeilijke momenten op voor het doel van Eelco Zeinstra, die na 56 minuten het geluk van de goede doelman had toen een kopbal van Westdorp via de onderkant van de lat weer in het veld terug stuitte. Het aandringen van HBS leverde wel meer ruimte op achter de defensie van de thuisploeg en met regelmaat probeerde Joshua Patrick daar gebruik van te maken, maar telkens bleek er een verdedigend been teveel om door te kunnen breken, dan wel werkte het veld niet mee en bleef de bal net hangen.

Na 73 minuten draaide de thuisploeg zich zelf figuurlijk de nek om, toen Biesta in de middencirkel volkomen onnodig een overtreding beging op Rory van Gulik, die hem zijn tweede gele kaart opleverde. Vanaf dat moment kreeg Argon het spel meer en meer in handen en werd met wat meer overleg de aanval gezocht. Het duurde tot de 85e minuut, eer dit rendement opleverde: na een goedlopende aanval was er ruimte voor invaller Ben Ebu-Mordi, die vanaf rechts een pasklare voorzet liet vertrekken, die op vijf meter voor het HBS doel het kopgrage hoofd van Patrick Lokken ontmoette: doelman Pronk was volstrekt kansloos en de strijd definitief beslist. In de terecht toegekende extra tijd (zelden een wedstrijd gezien waar vaker twee spelers met de hoofden tegen elkaar kwamen..) waren er nog wel heikele momenten voor het doel van HBS, maar gescoord werd er niet meer.

Twaalf punten uit de laatste vier wedstrijden is een prima reeks, zondag kan tegen ADO '20 mogelijk het bekende vijf op een rij waargemaakt worden. De ranglijst is door het verschil in wedstrijden nog onoverzichtelijk, maar voorlopig is plek 2 een mooie positie.

Midden in de stad en toch het gevoel dat je in de bossen bent, dat krijg je bij een bezoek aan HBS. Altijd sfeervol met al die hockeyende dames op de andere velden, ditmaal ook nog een heerlijk lentezonnetje, het was genieten. De randverschijnselen dan, want de wedstrijd was net … Lees meer »