Vinken C3 wint dankzij goede eerste helft van Ovvo C4

Geplaatst op: 22 februari 2010

Het zaalseizoen loopt langzaam ten einde en De Vinken C3 strijdt nog volop mee in een poule waar EKVA C3 overduidelijk de sterkste is. Maar waar vijf van de overige acht teams nog kans maken op de 2e plek. Voor zaterdag 20 februari stond de thuiswedstrijd tegen Ovvo uit Maarssen op het programma. De uitwedstrijd tegen Ovvo werd op 7 november 2009 met 5-2 verloren, maar de door Super de Boer gesponsorde C3 is gedurende het seizoen sterk gegroeid, en de coaches hoopten dat er vandaag wellicht een overwinning in zat. In de bespreking voor de wedstrijd werd er gehamerd op een fel begin. Dit zou moeten gebeuren via het welbekende 4-0 spelletje waar veel op getraind wordt.

De opstelling was als volgt: Aanval: Jerom Stokhof, Jorn Claassen, Mirjam Oussoren en Thara Kroon Verdediging: Mike Duikersloot, Patrick Mur, Tiffany ten Den en Angey Jacobs De Vinken mocht uitnemen, de eerste aanval leek in eerste instantie van korte duur te zijn, want Ovvo wist al na 4x overspelen de bal al te onderscheppen. Door fel uitverdedigen van de C3 wisten ze de bal direct weer te herwinnen, en werd lang aangevallen door het eerste vak. Minimaal vijf schotkansen en zes doorloopballen werden helaas niet benut. Pas na ruim drie minuten spelen kwam de bal voor de eerste maal in het aanvalsvak van Ovvo, maar deze werd snel herwonnen. Het spel ging snel heen en weer, waar De Vinken de meeste kansen had maar deze niet wist af te ronden. Na zeven minuten spelen kwam er plotseling een aangeef vanuit de diepte, Mirjam sprintte haar tegenstander voorbij en wist een doorloopbal af te ronden. Maar 1-0 was nog niet genoeg om de wedstrijd te winnen, Ovvo was het gevaarlijkst in kleine kansjes bij de paal die ontstonden zodra zij de bal hadden afgevangen. Jorn wist via een kansje onze voorsprong uit te breiden naar 2-0, vervolgens mocht Ovvo uitnemen en onderschepte Jerom direct de eerste bal. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft scoorde Tiffany de 3-0.

En weer werd bij het uitnemen van Ovvo direct de eerste bal onderschept, ditmaal door Jorn. De 4-0 was een doelpunt werd door Tiffany gescoord vanuit de getrainde 'zuurstok-bal'. Aan het einde van de eerste van de kregen we door een miscommunicatie in de verdediging nog een doorloopbal tegen. In de rust werd het aantrekkelijke spel van de eerste helft geprezen door de coaches Ruben Strubbe, Stefan Gijsen en Ronald Mul. Daarnaast moest er iets meer als team gespeeld worden en we moesten voorkomen dat we meegingen in het tragere spel van Ovvo. Patrick Mur werd gewisseld voor Melvin Jansen. De 2e helft was vele malen minder aantrekkelijk.

Er was minder van het getrainde spelletje terug te vinden, en Ovvo leek met vlagen zelfs iets scherper dan De Vinken. Ook duurde het verdedigend langer voordat de bal onderschept werd, terwijl we de bal in de aanval juist steeds sneller kwijtraakten. Toch wisten we nog tweemaal te scoren, een doorloopbal van Jerom en een wegtrekbal van Melvin brachten de eindstand op 6-1. De Vinken C3 maakt dus nog steeds kans op de 2e plek in de poule, maar dan zullen ze wel alles moeten geven in de thuiswedstrijden tegen ESDO en EKVA op 27 februari en 3 maart.

Het zaalseizoen loopt langzaam ten einde en De Vinken C3 strijdt nog volop mee in een poule waar EKVA C3 overduidelijk de sterkste is. Maar waar vijf van de overige acht teams nog kans maken op de 2e plek. Voor zaterdag 20 februari stond de thuiswedstrijd tegen Ovvo uit Maarssen … Lees meer »