Wedstrijd duurt voor Atlantis 6 net te lang

Geplaatst op: 1 februari 2010

Atlantis moest het deze wedstrijd stellen zonder de vaste krachten Nathalie Valentijn, Carel Beijeman, Marcel de Jong, Bart in 't Veld en coach Linda Bon. Gelukkig waren Erik Kragting, Niels Reurings en Gwenda en Alwin Kooistra bereid gevonden om het team te komen versterken.
De wedstrijd begon fel en het aanvalsvak van Atlantis, bestaande uit Jeroen Waelen, Niels Reurings, José van Nieukerke en Nancy Kroese, wist de score met een schot te openen. Dit doelpunt werd helaas al snel gevolgd door een tegendoelpunt van EKVA. Het tweede aanvalsvak met Henk Kraay, Erik Kragting, Karin van der Sluijs en Anita Wolvers wist gelukkig met twee mooie schoten de voorsprong van de Van Kaam/Atlantis combinatie weer uit te bouwen. Gedurende de rest van de eerste helft wist Atlantis de voorsprong nog verder uit te breiden tot 4-8, maar er kon niet voorkomen worden dat EKVA uiteindelijk toch terug wist te krabbelen zodat er gerust werd met een 7-9 voorsprong voor Atlantis.

In de rust werd nogmaals benadrukt dat Atlantis rustig zijn eigen spel moest blijven spelen en vooral niet moest verslappen. Vol vertrouwen en motivatie ging Atlantis dan ook de tweede helft in, met Alwin Kooistra op de plaats van Niels Reurings. Toch kon helaas niet voorkomen worden dat EKVA Atlantis onder druk wist te zetten door gelijk na rust te scoren. Uiteindelijk kon de ploeg uit Almere zelfs een 14-12 voorsprong te pakken, maar Atlantis bleef knokken voor de doelpunten en wist de stand ook weer gelijk te trekken. Met nog een kwartier te spelen werd José van Nieukerke vervangen door Gwenda Kooistra. Het einde van de wedstrijd liep tamelijk gelijk op voor beide ploegen en met een stand van 15-15 in de laatste minuut leek een gelijkspel een feit te worden.

Helaas voor Atlantis gooide een gescoorde doorloopbal van EKVA in de allerlaatste seconden van de wedstrijd roet in het eten, waardoor de door Van Kaam gesponsorde ploeg het strijdveld met een 16-15 nederlaag moest verlaten.
Atlantis 6 wil bij deze alle invallers en reservespelers nogmaals bedanken voor hun inzet en bereidheid om mee te spelen. De eerstkomende twee weken speelt Atlantis 6 twee uitwedstrijden, maar op 20 februari bent u allen van harte welkom om het team aan te moedigen bij de inhaalwedstrijd tegen Fluks. Deze zal om 17:50 uur gespeeld worden in sporthal De Boei in Vinkeveen.

Op 30 januari moest het door Frans van Kaam gesponsorde Atlantis 6 in Almere aantreden tegen EKVA 6. Nadat de thuiswedstrijd eerder dit seizoen na een 9-3 voorsprong uiteindelijk met 11-11 gelijkgespeeld werd, was Atlantis erop gebrand om dit keer wel de overwinning binnen te halen. Atlantis moest het deze … Lees meer »