SDO in streekderby de sterkste

Geplaatst op: 14 september 2008
Kamerik - Een niet al te scherp afrondend SDO kwam in de altijd lastige streekderby tegen de Vinken niet echt in de problemen en won uiteindelijk met 10-5.

Nadat in de voorwedstrijd het derde team van SDO won van de reserves van de Vinken, was het daarna de beurt aan het vlaggenschip van de Kamerikers om hun favorietenrol waar te maken in deze streekderby. SDO en de Vinken uit Vinkeveen zijn verenigingen die veel goede onderlinge contacten hebben.

In het veld is dat echter niet te merken want dan gaat het er in het algemeen stevig aan toe en dus blijft de Vinken altijd een lastige tegenstander voor SDO.
Onder zeer grote publieke belangstelling ging de wedstrijd van start onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Debets.

SDO leek meteen de toon te zetten doordat het eerste schot van Alwin Smit raak was. Daarna duurde het toch wat langer voor er weer gescoord werd, maar na 10 minuten stond er toch een prima 3-0 voorsprong op het scorebord. Een doorloopbal van Sabrina Kooiman tegen haar oude club en een strafworp van Edo Smit waren daarvoor verantwoordelijk.

Hierna stokte de productie van SDO echter. Mogelijkheden waren er genoeg, maar de bal in de korf krijgen bleek opeens heel moeilijk. De Vinken rook zijn kans en kwam hierdoor in de volgende tien minuten met goed tegenspel weer op gelijke hoogte. Verder liet SDO het echter niet komen. Verdedigend werd orde op zaken gesteld en zat het daarna goed dicht.

Het volgende SDO-doelpunt liet echter op zich wachten en pas in de 28e minuut wist SDO een doelpuntloze periode van twintig minuten te doorbreken. Edo Smit verzilverde een door Mark Meijers verdiende strafworp. Op slag van rust was het ook weer Edo Smit die de ruststand op 5-3 bepaalde.

In de tweede helft werd het beeld vervolgd van een sterker SDO, wat slechts mondjesmaat tot scoren kon komen tegen een hard strijdend, maar vrij machteloos de Vinken. De Vinkeveners speelden veel minder bekeken dan de Kamerikers en konden daardoor opnieuw moeilijk tot scoren komen tegen het zeer degelijk verdedigende SDO.
Ook in het tweede bedrijf kwam SDO maar tot vijf doelpunten, terwijl dit het dubbele had moeten zijn. Het vertoonde spel was beter dan vorige week, mogelijkheden waren er genoeg, maar het vizier was moeilijk scherp te krijgen.

Tegen de Vinken kon SDO zich dit veroorloven, de overwinning kwam geen moment in gevaar, maar volgende week uit bij het eveneens boven aan staande Sparta Zwolle zal SDO doeltreffender moeten zijn. Doelpuntenmakers voor SDO in de tweede helft waren Brenda Knijff, Mark Meijers en Alwin Smit.

Na afloop van de wedstrijd was de opening van de uitbreiding van de SDO-clubaccommodatie en vervolgens een barbecue waar ook alle vrijwilligers van SDO en het team van de Vinken voor uitgenodigd was en waar in een prima sfeer bleek, dat keihard knokken in het veld na afloop een goede verstandhouding niet in de weg hoeft te staan en zo hoort het ook.

Kamerik - Een niet al te scherp afrondend SDO kwam in de altijd lastige streekderby tegen de Vinken niet echt in de problemen en won uiteindelijk met 10-5.Nadat in de voorwedstrijd het derde team van SDO won van de reserves van de Vinken, was het daarna de beurt aan het … Lees meer »