Heren Unitas al 5 wedstrijden op rij ongeslagen

Geplaatst op: 14 maart 2008

Afgelopen week heeft het eerste herenteam van Unitas/Schadenet een ruime 3-1 overwinning behaald op Martinus 6 uit Amstelveen. Deze thuisoverwinning betekende de vijfde wedstrijd op rij die Unitas/Schadenet winnend wist af te sluiten. De laatste nederlaag dateert van 17 januari jl. tegen koploper SAS'70. De wedstrijd werd gespeeld op de vaste trainingsavond van de Mijdrechtse volleybalvereniging. Dit omdat de volleybalbond NeVoBo verzuimd had sporthal De Phoenix op de vaste woensdagavond af te huren.

De wedstrijd begon zonder vaste passer Bert Polman. Ook Maarten Meulemans kon het begin van de eerste set niet meemaken in verband met een af te leggen examen.

De eerste set begon voorspoedig voor Unitas/Schadenet. Een goede servicebeurt van Robert van der Meer bracht Unitas/Schadenet op een ruime voorsprong van 12-3. Hierop nam Martinus een time-out in een poging orde op zaken te stellen. Dit lukte de Amstelveners redelijk zodat de voorsprong geleidelijk terugliep tot 19-14. Door een paar goede aanvallen van Unitas-zijde werd de stand uiteindelijk 25-17.

De tweede set werd midden-aanvaller Ruud Stark gewisseld voor Joost Woerden. Deze set waren Martinus en Unitas/Schadenet redelijk gelijkwaardig. Hoewel de aanvalskracht te wensen overliet werd er gevochten voor iedere bal. Hierdoor ontstonden lange ralley's waarbij de bal tot wel 8 keer over het net ging voor er een punt gescoord werd. Traditioneel gezien is dit type spel funest voor de gemoedrust van de Mijdrechtse formatie. Unitas/Schadenet heeft regelmatig een keihard geslagen aanval nodig om vlot en efficiënt te blijven spelen. Ondanks dit ongunstige spelkarakter begon Unitas/Schadenet vanaf een stand van 13-13 gelijdelijk een voorsprong op de bouwen. Telkens maakte Unitas 2 punten en dan weer één voor Martinus. Dit leidde ook in de tweede set tot winst voor Unitas/Schadenet. Ditmaal met de cijfers 25-20.

De inmiddels gearriveerde Maarten Meulemans werd in de derde set ingewisseld ten koste van Ricardo Angulo. De vaste passer maakte meteen een paar goede serves zodat de ploeg uit Mijdrecht al vrij snel op een 6-2 voorsprong stond. Jammer genoeg kon Unitas/Schadenet deze winnende lijn niet vasthouden. Daarvoor ontbrak een echt harde serve en een nette rallypass. De voorsprong bleef echter wel gehandhaafd op 3 à 4 punten. Uiteindelijk maakte wederom Maarten Meulemans met 5 punten op rij de set uit. De eindstand van de derde set was 25-18.

Martinus had in de laatste fase van de wedstrijd het betere van de spel. Een harde serve van de ploeg uit Amstelveen zorgde de nodige problemen bij de verdediging van Unitas. De pass bleef regelmatig op de driemeter-lijn hangen waardoor de aanval voorspelbaar werd. Toch lukte het Unitas/Schadenet om een opgelopen achterstand van 4 punten tot 3 maal toe weg te werken. Vanaf de helft van de set kreeg Unitas iets meer grip op de wedstrijd. Het spel bleef weliswaar rommelig, maar de teams hielden elkaar nu in evenwicht. Zo bleef het onderlinge verschil telkens 1 punt van 12-12 tot 16-16. De set bleef tot het eind toe spannend. Helaas was het Martinus die aan het langste eind trok en de 4e set won met 24-26.

Ondanks het bij vlagen rommelige spel van de Mijdrechtse formatie toch een 3-1 overwinning. Hiermee behoud Unitas/Schadenet een plaats in de top 3 van de competitie.

Bron: Ingezonden Stukken

Afgelopen week heeft het eerste herenteam van Unitas/Schadenet een ruime 3-1 overwinning behaald op Martinus 6 uit Amstelveen. Deze thuisoverwinning betekende de vijfde wedstrijd op rij die Unitas/Schadenet winnend wist af te sluiten. De laatste nederlaag dateert van 17 januari jl. tegen koploper SAS'70. De wedstrijd werd gespeeld op de … Lees meer »