Promotie voor De Vinken 1

Geplaatst op: 10 juni 2013

De korfballers van De Vinken 1 speelden afgelopen zaterdag de beslissingswedstrijd voor promotie naar de tweede klasse. Tegen het Amsterdamse Swift werd vanaf de eerste minuut voor elke bal strijd geleverd en de Vinkeveners kwamen tot de rust op een 7-4 voorsprong. In de tweede helft bleef De Vinken geconcentreerd en wist de voorsprong te behouden tot een eindstand van 13-10.

Voorsprong
Na de verloren kampioenswedstrijd tegen Crescendo hield De Vinken de kans om, als beste nummer twee uit de derde klasse, alsnog te promoveren. Met dit nipte verlies van vorige week in het achter-hoofd moest de ploeg coach Johan Kroon de knop omzetten om deze laatste mogelijkheid te grijpen.
Op het kunstgrasveld in Kudelstaart hadden beide teams steun van tientallen supporters, wat de sfeer deze zonnige middag zeker ten goede kwam.
De Vinkendefensie bestaande uit Mariska Meulstee, Melanie Kroon, Gerwin Hazeleger en Peter Kooijman had na het startsignaal meteen een tegentreffer te incasseren. Het duurde even voor dat het aanvallende vak met Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom tot score kwam. Een overtreding op de doorgebroken Eva leverde een strafworp op welke Kelvin beheerst afmaakte. Met twee scores van Mariska en één van Rudy kwam De Vinken op voorsprong. Swift verzorgde geregeld lange aanvallen en dit tafereel was evenzo aan Vinkenzijde zichtbaar door het vangwerk van Gerwin en Peter. Net voor rust wist Gerwin een wegtrekbal te scoren en zo het ABN-Amro team op 7-4 voorsprong zette.

Met z’n achtten
Meteen na rust lieten de Vinkeveners overtuigend zien voor de winst te gaan. Met belangrijke schoten van Melanie en Rudy kwam De Vinken op 10-4. Swift bleef geduldig het eigen spelletje spelen en bracht het verschil op vier.
Met de vele aanwijzingen van coach Johan bleef de concentratie in de ploeg. Aanvallend hadden de Vinkendames Eva en Annick veel dreiging naar binnen en wisten daarbij goede kansen te creëren, waarvan Annick een afstandschot scoorde. Op een benutte strafworp van Swift had aanvoerder Peter de daarop volgende aanval meteen een antwoord. Hierna wist ook Eva te scoren, waardoor elke Vinkenspeler deze wedstrijd een bal door de mand wisten te knallen. Emese Kroon werd ingebracht voor Mariska, waarbij Mariska in haar laatste wedstrijd voor de hoofdmacht geapplaudisseerd het veld kon verlaten. Na twee tegentreffers en een gele kaart in een hectische slotfase kon De Vinken opgelucht de handen in de lucht steken en de bloemen in ontvangst nemen. Na de zomerstop zal De Vinken eind augustus weer van start gaan met de veldcompetitie in de tweede klasse.

De korfballers van De Vinken 1 speelden afgelopen zaterdag de beslissingswedstrijd voor promotie naar de tweede klasse. Tegen het Amsterdamse Swift werd vanaf de eerste minuut voor elke bal strijd geleverd en de Vinkeveners kwamen tot de rust op een 7-4 voorsprong. In de tweede helft bleef De Vinken geconcentreerd … Lees meer »