Jeroen van Goor wint de Ronde van Huijbergen

Geplaatst op: 24 juni 2013

Zondag 23 juni pakte UWTC nieuweling Jeroen van Goor uit Wilnis de winst in de ronde van Huijbergen. Toen er nog 3 rondes gereden moesten worden zette Jeroen een demarrage in en sloeg een gaatje. Dit hield hij vol tot in de laatste ronde. Het peloton bestaande uit ruim 30 renners kwam angstvallig dichterbij en 100 meter voor de finish keek Jeroen om perste er nog een laatste sprint uit en dat was precies genoeg voor zijn eerste overwinning van 2013.

Wedstrijd Wilhelminapark
Zondag 23 juni werd een veteranen 60 + wedstrijd georganiseerd in het Wilhelminapark in Utrecht. Bij deze wedstrijd stonden de UWTC renners Leen Blom en Guus Zantingh aan de start van een rennersveld met daarbij ook de grote favoriet Gijs Nederlof. Gijs Nederlof rijdt veel wedstijden bij de A-amateurs maar met het oog op het NK van volgende week, was hij naar Utrecht gekomen om de concurrentie te testen. Door de renners werd vanaf het startschot hoog tempo onderhouden, dat niet iedereen kon volgen. Na 15 minuten koers ontstond er een kopgroep van 4 renners met daarbij Gijs Nederlof, deze renners namen een ruime voorsprong en zouden ook niet meer worden teruggepakt. Achter deze kopgroep vormde zich een 2e groep met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh. De wedstrijd werd gewonnen door de favoriet Gijs Nederlof uit Kamerik voor Hans van Bavel. Guus Zantingh eindigde de wedstrijd als 7e en Leen Blom als 17e.

Naast de veteranen reden ook de handbikers hier hun wedstrijd. In de klasse H4 ging de winst naar Jetze Plat, de 2e plaats was voor Matthijs Plat.

Jeugdwedstrijd Olympia
Ook op zondag was er een nationale wedstrijd voor de jeugd bij Olympia in Amsterdam. In categorie 6 bleef een peloton van ongeveer 30 renners bij elkaar. In de eindsprint was er een 7e plaats voor Stijn Ruijter uit Uithoorn. In categorie 7 bleef Sven Nijhuis ook keurig in het peloton, terwijl deze mannen ook met een gemiddelde van 40 km/u een ronde afleggen! Tijdens de eindsprint kwam Sven in het gras terecht, weg eindsprint maar met een 38e plaats toch een goede wedstrijd van Sven!

Ronde van Warmenhuizen
Bij de sportklasse liet Dennis Moolhuijsen zien dat zijn goede uitslagen van de afgelopen tijd geen toevalstreffers zijn. Een knappe 4e plaats bij de sportklasse in de ronde van Warmenhuizen. Frans van de Does reed naar de 13e plaats. Bij de elite was er ook nog een 10e plaats voor Edwin de Graaff.

Zondag 23 juni pakte UWTC nieuweling Jeroen van Goor uit Wilnis de winst in de ronde van Huijbergen. Toen er nog 3 rondes gereden moesten worden zette Jeroen een demarrage in en sloeg een gaatje. Dit hield hij vol tot in de laatste ronde. Het peloton bestaande uit ruim 30 … Lees meer »