Qui Vive JB1 – Xenios JB1

Geplaatst op: 9 september 2013

Daar waar het in de voorbereiding een paar klaar een zeven-klapper was kwam het nu tot een regelrechte negen-klapper.

JB1 ging vandaag de eerste van zijn vijf ‘finales’ aan. Vijf finales omdat de eerste plek in de voorcompetitie recht geeft op een plek in de mooie, uitdagende Super-B competitie. Een landelijk gespeelde competitie net onder het hoogste competitie jeugd niveau in Nederland. Deze voorcompetitie bestaat uit vijf wedstijden waarin Overbos, Castricum. Bennebroek, Athena en dus afgelopen zaterdag Xenios de tegenstanders zijn.

De eerste 10 minuten waren krankzinnig met een zeer heen & weer golvend spelverloop. Begon met 1-0 voor Qui Vive waarna Xenios zijn sterke start doorzette en de 1-1 scoorde. Dit tegendoelpunt viel uit een mislukte opbouw op de linkerflank van Qui Vive en snel uitgevoerde combinatie over rechts van Xenios. Dit doelpunt gaf de uit-spelende ploeg direct moed.

Qui Vive JB1 leek echter wakker geschud en scoorde direct vanuit het midden-uit nemen van de bal. 2-1. Het werd binnen een minuut nog erger voor Xenios. Nadat Xenios midden-uit hadden genomen scoorde Qui Vive door snel handelen de 3-1.
Deze tik kwam Xenios niet meer te boven en na een 4-1 rusttstand liep Qui Vive in de 2e helft uit naar een 9-1 eindstand.
De eerste competitiewedstrijd zit erop met de 2 uitblinkers, Wisse Rutgers en Emiel Spaargaren.

Volgende week wacht de uitwedstrijd op HC Bennebroek.

Daar waar het in de voorbereiding een paar klaar een zeven-klapper was kwam het nu tot een regelrechte negen-klapper. JB1 ging vandaag de eerste van zijn vijf ‘finales’ aan. Vijf finales omdat de eerste plek in de voorcompetitie recht geeft op een plek in de mooie, uitdagende Super-B competitie. Een … Lees meer »