De Vinken komt laat op stoom

Geplaatst op: 1 oktober 2012

Herstel
Op papier was De Vinken met drie gewonnen wedstrijden tegen één gewonnen wedstrijd van Aurora de betere partij. Op deze zaterdagavond begonnen aanvallend Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en aanvoerder Peter Kooijman. In het verdedigingsvak startten Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren.
Met twee doorloopballen in de eerste minuten liet Aurora zien dat het Vinkeveense achttal nog helemaal niet in de wedstrijd zat. Na de vakwissel duurde het niet lang voordat de Haarlemmers op 4-0 voorsprong kwamen. Langzamerhand kreeg De Vinken een weerwoord, maar pas na 25 minuten werden er lange aanvallen verzorgd waarbij gretig werd afgevangen.
Peter Kooijman zag zijn razendsnelle doorloopbal door de mand gaan en even later maakte Eva haar doorloopbal keurig af. Het fanatieke uitverdedigen werd door Kelvin optimaal benut met een behendig schotje en op slag van rust scoorde Mariska de 6-7.

Voortvarend
Na de rust zette het herstel van de hoofdmacht door. Ook de Vinkendames Eva en Annick wisten de korf te vinden en zo kwam De Vinken op een voorsprong van vijf doelpunten. Verdedigend liet De Vinken liet zich niet meer verrassen door de hoge insnij van Aurora.
De aanvallen met vier of vijf schoten zorgden voor doelpunten uit handen van Peter Kooij, Eva, Kelvin en Rudy. Met de het inbrengen van Helene Kroon bleef het aanvalstempo hoog en uiteindelijk stapte De Vinken, ondanks een 19-10 overwinning, met een nasmaak het veld af.
Aanstaande zaterdag speelt De Vinken tegen Velox uit Rotterdam. De wedstrijd zal om 15.30 uur aanvangen in sportpark De Molmhoek.

De korfballers van De Vinken 1 speelden afgelopen zaterdag tegen Aurora 1. Op het kunstgrasveld in Haarlem keken De Vinkeveners na tien minuten tegen een achterstand van vier punten. Net voor rust kwam De Vinken moeizaam langszij. De tweede helft verliep veel overtuigender, wat resulteerde in een eindstand van 10-19. Lees meer »