Atlantis B1 start de competitie met goede uitoverwinning

Geplaatst op: 10 september 2012

De competitie had voor het eerste B-team van Atlantis niet beter kunnen beginnen. Het team kende een hele goede voorbereiding met twee overwinningen en een gelijkspel tegen goede teams. Maar de vraag voor de trainers was of het door Roebeson gesponsorde team dit zou gaan voortzetten in de competitie. De doelstelling van het team is om winnaar van de poule te worden om zo ook op het veld promotie naar de eerste klasse af te dwingen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld in Almere tegen EKVA. Coaches Janneke van Ginkel en Serge Kraaikamp wilden graag dat er gevarieerd gespeeld werd met veel beweging, hoog baltempo en goede aanvallen. De ploeg startte gelijk met overtuiging en via een strafworp, afstandschot en doorloopbal werd er al snel uitgelopen naar 0-3. Ekva kon toen pas wat terug doen via een afstandschot. De Roebeson ploeg probeerde ondertussen een gat van vier punten te creëren. Er ontstonden bij beide ploegen wat irritaties en onrust, maar gelukkig ging Atlantis daar net wat beter mee om. Via twee strafworpen en een afstandschot werd de rust opgezocht met een 2-6 voorsprong.

In de rust werd er door de coaches de nadruk gelegd om nog meer rust te houden. Het was warm en Atlantis stond voor, dus ‘zoek met lange en goede aanvallen naar de juiste kansen' was het advies. Ook moest het team zich alleen op zichzelf en niet op de randzaken richten. Dit werd perfect opgepakt. Ekva maakte weliswaar het eerste doelpunt, maar de ploeg bleef de rust bewaren. Met een strakke verdediging en goede aanvallen werd de tegenstander helemaal lamgelegd en geen kans meer gegund. Mooie aanvallen en ook kansen volgden waar ook mooie doelpunten uit kwamen. Via twee doorloopballen en een korte kans werd er uitgelopen naar een 3-9 voorsprong. Heel even verslapte de ploeg iets en kon de tegenstander terug komen tot 4-9. Maar via goed uitgespeelde aanvallen werd er nog tweemaal met korte kansen gescoord, waarna de eindstand bereikt werd op een mooie 4-11 score. Het meegereisde publiek was tevreden en het was een verdiende overwinning die ook sportief werd uitgesproken door de tegenstander. De ploeg bedankt de wissels die weer de moeite namen om mee te gaan naar deze wedstrijd.

Aanstaande dinsdag mag de ploeg weer aan de slag in een doordeweekse competitie wedstrijd. Komt u ook kijken op ons sportcomplex aan de Hoofdweg?

De competitie had voor het eerste B-team van Atlantis niet beter kunnen beginnen. Het team kende een hele goede voorbereiding met twee overwinningen en een gelijkspel tegen goede teams. Maar de vraag voor de trainers was of het door Roebeson gesponsorde team dit zou gaan voortzetten in de competitie. De … Lees meer »