Geen punten voor korfballers van Atlantis 1

Geplaatst op: 2 april 2012

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de eerste competitiewedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 reisde af naar Den Haag. Daar stond de uitwedstrijd tegen Achilles op het programma. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Achilles, begin september, bleek de ploeg uit Den Haag een maatje te groot voor de Atlantis selectie. Destijds werd er verloren met 7-14. Het was voor de Mijdrechtenaren dus een mooi moment om zich opnieuw te meten aan deze goede ploeg. Er werd helaas verloren met 13-9, maar waar Atlantis de vorige wedstrijd vrijwel kansloos was, kon het team nu toch veel tegenstand bieden tegen de Hagenezen.

Voor de wedstrijd was bekend dat het een zware wedstrijd zou worden. Waar Atlantis in de zaal is gedegradeerd van de derde klasse naar de vierde klasse, werd Achilles kampioen in de derde klasse en promoveert dus naar de tweede klasse. Ook moest er flink rekening worden gehouden met wind.

In de aanval startten Alex van Senten, Peter van der Wel, Lisanne van Doornik en Janneke van Ginkel. De verdediging werd ingevuld door Jelmer Steen, Mark Goverse, Sandra Gortenmulder en Melissa van der Stap. Onder toeziend oog van coach Frits Bruijntjes ging de wedstrijd van start en Atlantis begon scherp. In de eerste minuut van de tekende de aanval voor 0-1 en ook de 0-2 lag er snel in. Deze scherpe start kon helaas niet lang volgehouden worden, want na de vakwissel tekende Achilles vrijwel direct voor de 1-2. De tien minuten die hierop volgden waren voor Achilles. De Hagenezen konden uitlopen naar een 6-2 voorsprong. Hierna kon Atlantis weer wat terug doen en konden de teams gaan rusten met een stand van 8-5 in het voordeel van Achilles.

Tijdens de rust werd benadrukt dat Achilles vandaag waarschijnlijk geen sterke wedstrijd speelde. Bij de thuiswedstrijd werden de Mijdrechtenaren overklast door de Hagenezen, maar vandaag was dit zeker niet het geval. Alles was dus mogelijk, maar het vizier moest wel op scherp gaan. Er werden in de eerste helft veel 100%-kansen gemist. Deze moesten erin gaan om de strijd om de punten voort te zetten.

De eerste tien minuten van de tweede helft waren weer voor Atlantis. De ploeg kwam scherp de kleedkamers uit en konden terugkomen tot 8-7. Er ontstond weer hoop, maar helaas was dit van korte duur. Net als in de eerste helft zette Achilles na deze tien minuten weer flink aan en konden met vier doelpunten uitlopen naar een 11-7 voorsprong. De junioren Sharon Moen en Jeroen Korver uit de A1 werden nog in het veld gebracht en ze maakten allebei een prima invalbeurt. Helaas lukte het Atlantis niet om nogmaals terug te komen in de wedstrijd. De match eindigde met een stand van 13-9 en Atlantis moest zonder punten weer terug naar Mijdrecht.

Volgende week speelt Atlantis 1 tegen een welbekende tegenstander, namelijk DKV uit IJmuiden. De wedstrijd zal plaatsvinden om 15.30 uur op het Atlantisterrein aan de Hoofdweg te Mijdrecht.

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de eerste competitiewedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 reisde af naar Den Haag. Daar stond de uitwedstrijd tegen Achilles op het programma. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Achilles, begin september, bleek de ploeg uit Den Haag … Lees meer »