De Vinken verliest na matige eerste helft

Geplaatst op: 28 november 2016

Het begin was niet scherp en de knop omzetten bleek erg lastig. Na gerust te hebben bij een 10-2 achterstand werd het tij gekeerd. Doelpunten vielen nu wel en er werd scherper verdedigd. Helaas was het gat al geslagen door KIOS, maar het betere spel van de tweede helft geeft hoop voor komende weken; 19-11 eindstand.

De onfortuinlijke blessure die Mark de Haan vorige week opliep vroeg opnieuw om een wijziging in de opstelling. Jerom Stokhof schuift voorlopig door naar de plek van Mark. Hij begon deze week naast Roosmarijn Mooij, die de nog geblesseerde Annick Stokhof verving, Joyce Kroon en Rutger Woud in de aanval. In de verdediging begonnen net als vorige week Gideon Leeflang, Jelle Mul, Dorien Verbruggen & Emese Kroon.

De Vinken had een valse start en kreeg binnen een aantal minuten de eerste strafworp tegen (1-0). Joyce Kroon werd echter in een van de volgende aanvallen ook foutief afgestopt en Roosmarijn Mooij mocht iets terugdoen van tweeënhalve meter (1-1). Dit doelpunt was voorlopig het laatste voor De Vinken. KIOS scoorde keurig door, de scherpte ontbrak bij de Vinkeveners. Pas bij een stand van 7-1 wist Rutger Woud een afstandsschot te benutten (7-2). Voor de eerste helft was dit ook het laatste offensief, waardoor er uiteindelijk met 10-2 gerust werd.

Na de rust leek het tij gekeerd. Verdedigend had De Vinken de zaakjes beter op orde en de goede kansen werden ditmaal ook geraakt. Joyce Kroon scoorde een mooie wegtrekbal en ook Jerom Stokhof was scherp van afstand (10-4). Helaas was KIOS ook niet volledig vergeten hoe het moest korfballen. Zij scoorden zonder al te veel problemen mee (12-4).
Door afstandsschoten van Rutger Woud (2x), Jelle Mul, Gideon Leeflang en Emese Kroon werd het 14-9, maar kleiner zou het gat niet meer worden. Emese Kroon scoorde nog eenmaal van afstand en Lotte Bouwman, die in het veld kwam voor Joyce Kroon, wist nog een mooi afstandsschot mee te pakken (18-11). KIOS bepaalde vervolgens de eindstand op 19-11.

Volgende week, 3 december, speelt De Vinken om 15.30 weer een thuiswedstrijd. De tegenstander is SDO uit Hillegom. Nieuwe wedstrijd nieuwe kansen en als de lijn van de tweede helft wordt doorgezet zou er zomaar eens een overwinning aan kunnen komen. Tot volgende week in De Boei!

Laatst bewerkt op: 28 november 2016 10:02

Na de nederlagen van de afgelopen weken tegen ZKC en Huizen was het Vinkeveense vlaggenschip gebrand op een beter resultaat. In de training worden er stappen gemaakt, maar dit moet zich nog vertalen in een beter spelbeeld. Zou dit gaan lukken bij KIOS?  Het begin was niet scherp en de … Lees meer »