De Vinken 3 prolongeert veldtitel

Geplaatst op: 8 oktober 2018

Zaterdag 6 oktober: De Vinken 3 krijgt de kans om bij het kampioenschap in de najaars veldcompetitie binnen te halen. De tegenstander in Linschoten is Luno 4.

In de Vinkenaanval starten: Jimmy de Koning, Marcel Sint Nicolaas, Thera Bach en Pien Koedijk.

In de verdediging: Peter van Asselen, Peter Koeleman, Miranda Smits en Sonja Brommer. Johan Kroon, Wilma Hoogendoorn en Susanne Kroon zijn de reserves.

De Vinken schiet uit de startblokken: Thera scoorde meteen een doorloopbal, 1-0. En er zouden nog veel mooie aanvallen volgen. Marcel Sint Nicolaas schoot vanaf de zijlijn keurig raak, 2-0.

Ook het tweede aanvalsvak ging er vol tegenaan. Sonja Brommer kon na een schotschijnbeweging een doorloopbal scoren: 3-0. De thuisploeg komt vervolgens terug tot 3-1.
Een verre afstandstreffer van SintNicolaas en niet veel later een van Jimmy de Koning tilden de stand naar 5-1. Na de Linschotense 5-3 kreeg Pauline Koedijk een strafworp mee. Deze werd benut door Marcel, 6-3 en kort daarop zou Jimmy van dichtbij scoren, 7-3. De rust naderde en vrij simpel komt Jimmy opnieuw vrij en scoorde de 8-6. Echt los kwamen de Vinkeveners niet. Wel brengt Peter Koeleman de ruststand op 9-7.

Na de rust komt Susanne Kroon in het veld voor Miranda Smits.

Direct na rust knalde de op schot zijnde Marcel Sint Nicolaas een afstandsschot door het gele plastic, 10-7. Invalster Susanne kon van achter de korf raak mikken, 11-9.
Toch werd het gedurende de tweede helft spannender en spannender. Luno gaf zich niet zomaar gewonnen. Marcel knalde opnieuw van afstand raak, 12-10.  En na een gemiste strafworp was Peter Koeleman in de rebound wel trefzeker, natuurlijk met zijn handelsmerk: een onehander, 13-11.
Met nog twee minuten te spelen weet de thuisploeg zelfs nog gelijk te maken. Maar Peter Koeleman schiet met een bekeken balletje het kampioenschap uiteindelijk toch binnen, 14-13.

Laatst bewerkt op: 8 oktober 2018 10:31

Zaterdag 6 oktober: De Vinken 3 krijgt de kans om bij het kampioenschap in de najaars veldcompetitie binnen te halen. De tegenstander in Linschoten is Luno 4. In de Vinkenaanval starten: Jimmy de Koning, Marcel Sint Nicolaas, Thera Bach en Pien Koedijk. In de verdediging: Peter van Asselen, Peter Koeleman, … Lees meer »