CSW laat het lopen tegen topklasser

Geplaatst op: 21 oktober 2018

Afgelopen zaterdag werd de bekerwedstrijd tegen Stedoco afgewerkt. De twee klasse hoger spelende ploeg werd om half 3 ontvangen op het sportpark aan de Pieter Joostenlaan.

De eerste 30 minuten begon CSW zeer sterk aan de wedstrijd. Er was niet lang balbezit voor beide ploegen maar met de snelheid voorin konden er zeker 6 goede kansen genoteerd worden voor de thuisploeg. Vooral de sluitpost van Stedoco was een zeer irritante 'sta in de weg'.

De gehanteerde strategie koste veel energie en concentratie, daarnaast was het individuele klasse verschil meer en meer merkbaar naar mate de wedstrijd vorderde. Daar komt bij er een aantal basisspeelsters ontbraken aan de (start van de) wedstrijd.

Een mooie vrije trap, een klutsbal na een corner en een door dek fout koste 3 tegengoals vlak voor rust. In deze rust werd besproken dat de kansen meer in een voordeel waren voor CSW maar dat de thuisploeg maar niet kon profiteren van de vele kansen.

De tweede helft pakte de topklasser meer het overwicht hoewel CSW wat meer ging voetballen in plaats van de lange bal te hanteren. Hier en daar was mooi te zien hoe er bij vlagen goed combinatiespel mogelijk was. De achterstand werd ongelukkig uitgebreid naar een geflatteerde uitslag van 7-0. Hierbij hielpen de paal en lat bij de uitploeg wel mee en bij de thuisploeg niet.

Kortom; een krachtverschil in fitheid, ervaring, speelsnelheid en concentratie. Een mooie ervaring en leermomenten rijker, gelukkig hebben we de foto's nog.

Zaterdag komt het ongeslagen Sporting op bezoek.

Laatst bewerkt op: 21 oktober 2018 19:13

Afgelopen zaterdag werd de bekerwedstrijd tegen Stedoco afgewerkt. De twee klasse hoger spelende ploeg werd om half 3 ontvangen op het sportpark aan de Pieter Joostenlaan. De eerste 30 minuten begon CSW zeer sterk aan de wedstrijd. Er was niet lang balbezit voor beide ploegen maar met de snelheid voorin … Lees meer »