Moeilijke wedstrijd Atlantis E3

Geplaatst op: 20 december 2010

Atlantis E3 is een team dat in een viertal speelt. Momenteel bestaat zij uit vijf personen. Vier daarvan spelen dit seizoen pas voor het eerst mee in echte wedstrijden. Gelukkig leren ze snel en doen ze heel hard hun best op de trainingen en in de wedstrijd.
Tegen SDO begonnen Felicia van Rossum, Sjenna Dijkhorst, Ruben Gortenmulder en Naomi Neeleman. Naomi speelde als heer om de verhoudingen gelijk te trekken. Atlantis begon enthousiast aan de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat SDO het eerste doelpunt maakte. Snel daarna bleek dat de spelers in de ploeg uit Kamerik al wat verder in het leerproces zijn dan Atlantis. SDO maakte veel doorloopballen en Atlantis wist niet goed hoe die verdedigd moesten worden. Aanvallend ging het soms ook wat moeizaam omdat SDO veel ballen er tussenuit tikte. Daarom keek het jonge team met de rust tegen een 0-10 achterstand aan.

In de rust benadrukten de coaches dat de tegenpartij inderdaad behoorlijk snel was en dat Atlantis goed haar best deed om het te verdedigen. Maar ze moesten zelf wel wat beter gaan gooien en vangen om zelf ook nog wat doelpogingen te kunnen maken. Ruben Gortenmulder werd gewisseld voor invalster Nina van Schaik.

De kinderen pakten de tips van de coaches heel goed op en gingen vol goede moed de tweede helft in. Verdedigend ging het vrijwel direct veel beter en ook aanvallend kwamen de ballen een stuk beter in de handen terecht. Alle kinderen waren ook feller in het veroveren van de bal. SDO kreeg veel minder kansen. Nadat toch eerst de 0-11 viel, was het eindelijk de beurt aan Atlantis. Door heel sterk samenspel en goed gooi- en vangwerk wist Atlantis een mooi schot in de korf te krijgen. Tot grote vreugde van de spelers, de coaches en het enthousiaste publiek. Helaas zou SDO nog een keertje tot scoren kunnen komen, waardoor de eindstand 1-12 was.

De coaches waren zeer tevreden over de tweede helft, die eigenlijk met slechts 1-2 verloren was. Atlantis E3 heeft zich van haar beste kant laten zien in de tweede helft. Tijdens het nemen van de 25 strafworpen na de wedstrijd liet het team ook nog eens zien dat ze echt wel weten wat scoren is. Deze werd namelijk gewonnen met 6-4.

Afgelopen zaterdag ontving het door www.Albert-van-Dijk.nl gesponsorde Atlantis E3 de uit Kamerik afkomstige SDO E4. Ondanks goed spel en hard werken van het jongste team van Atlantis, bleek SDO toch een maatje te groot te zijn. Atlantis E3 is een team dat in een viertal speelt. Momenteel bestaat zij uit … Lees meer »