Atlantis A1 wint in slotfase

Geplaatst op: 20 december 2010

In een uitwedstrijd, de vierde op rij, heeft Atlantis A1 een moeizame overwinning behaald tegen het op de derde plaats staande Fiducia. De Mijdrechtse ploeg wist op gelukkigerwijze met 11-12 te winnen.

Atlantis A1/Van Dam Bedrijfsdiensten, de trotse koploper, heeft tot op heden nog niet echt tegenstand gehad in deze poule. Maar daar kwam afgelopen zaterdag verandering in. Ondanks dat Atlantis met 3-1 achter kwam, had de ploeg niet het idee dat het een zware middag zou worden. De achterstand werd omgebogen in een 3-7 voorsprong via doelpunten van Jeroen Korver (5x) en Goof van Straaten (2x). Fiducia maakte de ruststand voor hen wat
draaglijker: 5-7.

Zelfs in de rust was het team ervan overtuigd dat deze ploeg absoluut te verslaan was. De tweede helft bracht toch een ander Fiducia in het veld. Het speelde op het randje en de Mijdrechtse ploeg werd overbluft. Drie doepunten op rij van de thuisploeg bracht Atlantis op een achterstand van 8-7. Goof wist opnieuw zijn tegenstander te verschalken en schoot de gelijkmaker erin, maar de gastheren gaven niet op en produceerden de 9-8. Wederom kwam Atlantis op gelijke hoogte. Ditmaal was Robin van 't Schip trefzeker.

Fiducia zag zichzelf al stunten en scoorde de 10-9. Het antwoord van Atlantis: Sharon Moen, 10-10. Het talrijke publiek ging er eens goed voor zitten. Zou Atlantis dan hier toch zijn Waterloo vinden? Het leek erop want weer was het de thuisploeg die als eerste de korf torpedeerde. Met nog hooguit vijf minuten te spelen gierden de zenuwen door de keel bij de spelers. Het werd onrustig in het veld en langs de lijn. Een vrije bal van Cynthia Sassen was dit keer wel doeltreffend: 11-11. In een van de laatste aanvallen stond het vizier van Sharon Moen op scherp en zij scoorde van afstand de winnende treffer.
Opnieuw winst voor Atlantis A1 en het behoudt de ongeslagen koppositie.

De eerstvolgende wedstrijd is op 8 januari. Dan mag het in sporthal de Phoenix aantreden tegen Velocitas. Aanvang 12.55 uur.

In een uitwedstrijd, de vierde op rij, heeft Atlantis A1 een moeizame overwinning behaald tegen het op de derde plaats staande Fiducia. De Mijdrechtse ploeg wist op gelukkigerwijze met 11-12 te winnen. Atlantis A1/Van Dam Bedrijfsdiensten, de trotse koploper, heeft tot op heden nog niet echt tegenstand gehad in deze … Lees meer »