Atlantis 1 neemt weer geen punten mee naar Mijdrecht

Geplaatst op: 20 december 2010

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen Argus in Weesp op het programma voor het Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Door de hevige sneeuwval besloot het team ruim op tijd te vertrekken richting Weesp. Op het veld verloor de ploeg uit Mijdrecht al eens nipt tegen Argus, wat toen de eerste en enige verloren wedstrijd voor Atlantis 1 betekende. In de zaal wist Atlantis 1 nog geen punten te behalen, hetzelfde gold voor Argus. Het was daarom een belangrijke wedstrijd en de ploegen waren erg gebrand om de eerste twee punten binnen te slepen. Helaas lukte het Atlantis 1 weer niet om de punten te pakken. Een 16-12 nederlaag was het resultaat.
In het basis achttal keerden Masha Hoogeboom en Jimmy de Koning gelukkig weer terug na een blessure. Tamara Gortenmulder verving Lisanne van Doornik, die eerder deze week had aangegeven dat zij de rest van het seizoen wil uitkomen voor Atlantis 2.
Al vroeg in de wedstrijd bleek dat het een lastige wedstrijd zou worden voor de ploeg uit Mijdrecht. Binnen twee minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg. Snel daarna werd er door Atlantis een strafworp benut en stond het 2-1. Argus had daar echter snel een antwoord op, want binnen de minuut werd de 3-1 gemaakt. Snel werd duidelijk dat vooral de lange heren van Argus erg goed op schot waren. Atlantis had veel kansen, maar deze werden helaas maar schaars benut.
Vlak voor rust stond het 7-4 voor de Argus formatie. Masha Hoogeboom, die met een schotpoging de marge naar twee wilde brengen voordat Atlantis de kleedkamers op zou gaan zoeken, landde verkeerd en dat resulteerde in een heftige pijn aan haar enkel. Feit was dat zij de wedstrijd niet uit zou kunnen spelen en na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat zij haar enkelbanden opgerekt heeft en voorlopig niet meer in actie kan komen.
Met een 7-4 achterstand en de ernstige blessure van Masha in het achterhoofd, ging Atlantis de kleedkamer in. Bij de vorige ontmoeting tussen Atlantis en Argus werd er gerust met een 8-4 achterstand. Atlantis kwam toen echter na de rust spectaculair terug tot een 8-9 voorsprong, maar uiteindelijk werd die wedstrijd in de laatste minuut beslist door Argus. Die wedstrijd eindigde toen in een 12-11 verlies. Herhaling moest ten alle tijden worden voorkomen. Als Atlantis 1 flink zou gaan strijden en erin zou gaan geloven dat de doelpunten zouden gaan vallen, zouden er volgens coach Mark van den Brink zeker mogelijkheden zijn om twee punten de verdienen.
Lisanne van Doornik verving Masha Hoogeboom, die intussen onderweg was naar het ziekenhuis. Na de rust was het ook weer Argus die de score opende. De tweede helft verschilde niet veel van de eerste helft: er werden weer veel mooie kansen gecreëerd door het Rabobank team, maar niet benut. Auke van der Zijden en Jacco van Koeverden Brouwer werden vijf minuten voor tijd bij een stand van 16-10 nog in de ploeg gebracht in de hoop nog voor wat doelpunten te zorgen.

Uiteindelijk verloor Atlantis met 16-12. Een zure afsluiting van het jaar.
Hopelijk worden er in 2011 meer punten behaald. De competitie wordt na de kerst en oud en nieuw op 8 januari hervat. Atlantis zal om 16.40 strijden tegen DOS in sporthal de Phoenix.

Atlantis 1 wenst iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen Argus in Weesp op het programma voor het Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Door de hevige sneeuwval besloot het team ruim op tijd te vertrekken richting Weesp. Op het veld verloor de ploeg uit Mijdrecht al eens nipt tegen Argus, wat toen de eerste en … Lees meer »