A-side Heren 1 wint gemakkelijk van de hekkensluiter

Geplaatst op: 20 december 2010

Vrijdagavond 10 december stond voor de mannen van A-side Heren 1 een wedstrijd op het programma tegen Gemini. Gemini staat stijf onderdaan in Promotieklasse.

Atalante Heren 1 begon met een gewijzigde opstelling, Leonard de Jong was deze avond afwezig. De basisopstelling was als volgt: spelverdeler Frans Roos, de twee vertrouwde personen op het midden: Bas van der Lubbe en Robert Hardeman, op de hoofdaanval Erik Verbruggen en Martijn de Vries, op de diagonaal stond Sven Pothuizen. Op de bank was aangeschoven Tim Ruizendaal van Heren 2.

Tien jonge gasten van Gemini waren afgereisd naar Vinkeveen om aan te treden tegen de A-side mannen. De eerste set was even aftasten van beide ploegen; de geslepen spelers van Atalante H1 wisten niet goed wat ze konden verwachten van de jonge talenten van Gemini. In deze set ging het dan in het begin ook gelijk op, echter wist Gemini geen grip te krijgen op de verassende aanvals variaties van Erik Verbruggen en Robert Hardeman. Ervaring en inzicht beslisten dus deze set in het voordeel van Atalante. Setstand: 25-22

De tweede set ging al een stuk gemakkelijker voor de mannen van H1, het spel liep soepel en er waren aan de kant van Atalante knappe aanvallen. De talenten van Gemini gaven wel goede tegenstand, veel aanvallen werden dan ook opgevangen. Echter ontbrak het aan de kant van Gemini aan scoringsvermogen mede dankzij het prima blokwerk van Atalante. De set werd dan ook makkelijk gewonnen. Setstand: 25-16

In de derde set lieten de mannen van A-side even hun concentratie los en kwamen ze al snel op een 0-5 achterstand. De concentratie weer even opzoeken en weer vol er tegenaan was het doel, dit lukte dan ook fantastisch. Welke aanvaller Frans Roos ook opzocht alles was bijna direct een punt. De talenten van Gemini knakte door het goede spel van Atalante. Gemini had in deze set dan ook niets te zeggen en had het nakijken. Setstand 25-12

Tim Ruizendaal kwam in de vierde set binnen de lijnen voor Bas van der Lubbe, de middenaanvaller van Heren 2 stond voor het eerst dit seizoen binnen de lijnen bij Heren 1.
In het begin was het even wennen voor spelverdeler Frans Roos en middenman Tim Ruizendaal. Halverwege de vierde set hadden ze elkaar gevonden en kwamen er goede aanvallen van de kant van Atalante Heren 1. Gemini had de klap van de derde set nog niet verwerkt en dat resulteerde dan ook in een makkelijke overwinning. Tim Ruizendaal mocht het laatste punt maken met een Killing Block! Setstand: 25-17

Door de vijf punten haakt de A-side equipe weer aan bij de kopgroep. Atalante staat op een derde positie met 31 punten uit negen wedstrijden. Op een tweede plek staat Sovoco met 32 punten uit tien wedstrijden. AVV Keistad staat aan kop met 41 punten uit tien wedstrijden.

AVV Keistad is zoals het er nu naar uitziet de eerstvolgende tegenstander van Atalante
Heren 1 in een uitwedstrijd voor de Vinkeveners. De wedstrijd wordt verplaatst naar een andere datum (15 dec, 22 dec of 14 jan). Bij een overwinning op Keistad komt Atalante dichterbij de koppositie.

Vrijdag 21 januari 2011 is de eerstvolgende thuiswedstrijd voor Atalante H1 om 21:30 uur in de Boei in Vinkeveen. Er zal dan gespeeld worden tegen Prima Donna Kaas H2 uit Huizen.

Atalante Heren 1 wenst iedereen Fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar en wij hopen jullie allemaal weer te zien op de tribune tijdens de thuiswedstrijden van de tweede helft van het seizoen.

Vrijdagavond 10 december stond voor de mannen van A-side Heren 1 een wedstrijd op het programma tegen Gemini. Gemini staat stijf onderdaan in Promotieklasse. Atalante Heren 1 begon met een gewijzigde opstelling, Leonard de Jong was deze avond afwezig. De basisopstelling was als volgt: spelverdeler Frans Roos, de twee vertrouwde … Lees meer »