VZOD sterk in streekderby tegen Atlantis

Geplaatst op: 14 december 2010

Afgelopen zaterdag stond de streekderby tussen VZOD en het Mijdrechtse Atlantis weer op het programma in De Proosdijhal, voor zowel het eerste als het tweede team van VZOD/vdBoon. Het spits werd afgebeten door VZOD 2. Na een zwakke eerste helft kwam VZOD zeer sterk terug in de 2e helft maar de achterstand was net iets te groot en er werd helaas verloren met 12-13.
Voorafgaand aan de wedstrijd van VZOD 1 werden weer twee pupillen van de week voorgesteld aan het talrijke publiek. Dit waren Thijn Spaargaren en Manon Visser, beiden uitkomend in de E2 van VZOD. De blauwzwarten begonnen scherp en sterk aan de wedstrijd, zoals de laatste weken al vaker was te zien. De openingstreffer was van Bart Verheul, snel beantwoord door Atlantist. Na een kwartier spelen staat het 4-2 en zorgt het goede spel dat vertoond wordt op het veld voor mooie doelpunten. Een mooi opgezette aanval, waarbij Willem Mast goed om de aangeef heen draait en Martijn Vervark op het juiste moment weg trekt van de paal en zo Mast weer kan bedienen levert weer een punt op. Een aanval uit het boekje. VZOD/vdBoon bouwt een mooie voorsprong op van drie punten, maar het zou geen derby zijn als Atlantis zich niet terug zou knokken in de wedstrijd. In het volgende kwartier weet Atlantis dichtbij VZOD te komen en zo is de ruststand 7-6 in het voordeel van de Kudelstaarters. VZOD/vdBoon met veel goede aanvallen waar genoeg kansen uit komen, alleen weet het niet alle 100%-kansen helaas te benutten waardoor de voorsprong gering blijft.

Het is een genoegen om te zien dat VZOD/vdBoon in de tweede helft, net als de eerste, scherp en actief bezig is met zoeken naar doelpunten. Dit resulteert in een mooi afstandschot van Josine Verburg en een doorloopbal van Willem Mast. Hierdoor wordt de voorsprong weer iets vergroot naar 9-6. In het volgend kwartier lijkt het een gelopen wedstrijd te zijn. Er zijn kansen aan beide kanten, maar geen van beide teams weet echt door te zetten. VZOD houdt een voorsprong maar het verschil is slechts twee doelpunten. In de laatste tien minuten zet VZOD/vdBoon voor de laatste keer aan en Atlantis vindt haar Waterloo. Mast, Vervark, Spaargaren en Verburg maakten bij elkaar nog vijf doelpunten in de laatste tien minuten waardoor het de wedstrijd definitief naar zich toe trok en de twee punten thuis mocht houden. Een terechte 15-8 op het scorebord. De kompanen van coach Klaas Bosman waren de volle zestig minuten het sterkst en domineerden het spel. Aankomende zaterdag wordt er gestreden tegen DOS uit Maartensdijk. De wedstrijd komt onder leiding te staan van de heer HTh. Brack en wordt om 20:40 gespeeld te Maartensdijk. VZOD 1-Atlantis 1 15-8, VZOD 2-Atlantis 2 12-13, Pernix 5-VZOD 3 12-9, VZOD A1-SDO A2 14-6, Luno B1-VZOD B1 15-4, VZOD C1-TOP C2 1-10, VZOD C2-EKVA C4 3-4, Zkc '31 D2-VZOD D1 11-2, VZOD D2-KVA D2 1-9, Atlantis E3-VZOD E2 0-3, VZOD F1-KVA F2 4-3

Afgelopen zaterdag stond de streekderby tussen VZOD en het Mijdrechtse Atlantis weer op het programma in De Proosdijhal, voor zowel het eerste als het tweede team van VZOD/vdBoon. Het spits werd afgebeten door VZOD 2. Na een zwakke eerste helft kwam VZOD zeer sterk terug in de 2e helft maar … Lees meer »