Argon revancheert zich tegen Gemert

Geplaatst op: 14 december 2010

Vanaf de eerste minuut liet Argon zien dat het wat goed te maken had tegen de Brabanders die Argon in de eerste uitwedstrijd van het seizoen met 1-0 versloegen, een uitslag die de verhoudingen destijds niet helemaal goed weergaf. Al in de derde minuut leek Patrick Lokken alleen op de sluitwacht van Gemert af te mogen maar de assistent scheidsrechter gaf het buitenspel signaal aan arbiter D'Onorio, terwijl het er alle schijn van had dat niet Lokken maar Aziz Ouaouirst buitenspel stond. De eerste kans kreeg hierdoor geen vorm in de vorm van een doelpunt, maar de ambities van Argon waren wel direct duidelijk.

Met tien gespeelde minuten op de klok wist Thabiso van Zeijl, die goede acties de hele wedstrijd afwisselde met matige passes, vanaf rechts een goede voorzet richting Patrick Lokken te produceren maar de volley van de spits miste richting. Een minuut later was het weer Van Zeijl die een goede voorzet van zijn schoen liet vertrekken, maar Joshua Patrick kreeg vanuit een lastige hoek de bal niet tussen de palen. Zijn inzet verdween wel langs de keeper maar de bal belandde op het dak van het doel. In deze fase van de wedstrijd had Argon duidelijk het initiatief, door middel van goed combinatievoetbal kwam het veel in het zestienmetergebied bij Gemert- keeper Sven van Ommeren, maar wist het dit overwicht niet in de score om te zetten. Vlak na de gemiste kans van Joshua Patrick kreeg de latere man-of-the-match Aziz Ouaouirst vanaf rechts een uitstekende gelegenheid om richting Van Ommeren op te stomen, maar waar een eigen poging wellicht beter was geweest besloot hij tot een pass die door de verdediging van Gemert kon worden onderschept voordat Patrick Lokken gevaarlijk kon worden.

In de twintigste minuut kon Lokken wel gevaarlijk worden toen hij werd aangespeeld en een goede poging op het doel van Gemert deed, maar hij zag zijn poging ternauwernood gekeerd worden door doelman Van Ommeren. Na een klein half uur spelen kreeg Gemert de eerste echte kans, Argon doelman Kevin Rijnvis moest handelend optreden na niet adequaat ingrijpen van Jasper de Haer. Rijnvis zag Erik van Dijk alleen op zich afkomen en had net genoeg lengte om het handige lobje van Van Dijk onschadelijk te maken. In de laatste twintig minuten voor rust verloor Argon het overduidelijke veldoverwicht en kwam Gemert wat meer aan voetballen toe. De solide Argon verdediging hield op de kans van Van Dijk na de defensie gesloten en Rijnvis hoefde geen reddingen meer te verrichten.

Direct na de rust pakte Argon het initiatief weer en na een prachtige schijnbeweging wist Thabiso van Zeijl hard op het doel te schieten maar keeper Van Ommeren kon de bal uit de hoek tikken en hield zijn ploeg op de been. Na een uur spelen wist Gemert in een van de spaarzame aanvallen weer vervaarlijk bij het doel van Rijnvis te komen maar de onoverzichtelijke scrimmage leverde geen treffer van de gasten op.

Na driekwart van de wedstrijd kwam Argon op de verdiende 1-0 voorsprong. Een uitstekende loopactie van Aziz Ouaouirst werd aan de rechterkant van het veld beloond met balbezit voor de middenvelder van Argon die Joshua Patrick goed naar binnen zag snijden. Ouaouirst hield uitstekend het overzicht en Patrick kreeg de bal op de hoogte van de penaltystip op een presenteerblaadje om de bal in de lange hoek te schieten.

Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leek er weer een assistent scheidsrechter een verkeerde beoordeling te doen toen Brayton Biekman werd afgefloten voor buitenspel terwijl het duidelijk Patrick Lokken was die achter de voorlaatste verdediger stond. Biekman word binnen de beruchte lijnen tegen het gras gewerkt maar in plaats van een elfmetertrap besloot scheidsrechter D' Onorio tot het geven van een vrije trap voor de buitenspelpositie van Lokken.

In de 86ste minuut kreeg Noël Jansen namens Gemert de ultieme kans om de gelijkmaker aan te tekenen toen hij de bal aangespeeld kreeg, Kevin Rijnvis al uitgespeeld was en er alleen nog een Argon verdediger op de doellijn stond. Jansen zag echter geen mogelijkheid de bal binnen het kader te schieten en bespaarde Argon een onverdiende tegentreffer. Drie minuten later herhaalde hij dit nogmaals toen een wat lastiger bal bij de tweede paal voor zijn voeten kwam, maar Jansen schoot de bal onbeheerst over.

In de eenennegentigste minuut kreeg de hardwerkende Lokken ook nog loon naar werken toen de ingevallen Lorenzo Lassooij een uitstekende dieptepass op de spits verzond die de uitgekomen doelman te vlug af was en voor een leeg doel de tweede Argon treffer aan liet tekenen.

Door de uitstekende reeks van de laatste wedstrijden is Argon inmiddels naar een derde plaats geklommen, bij winst van de inhaalwedstrijd ten opzichte van De Treffers behoort zelfs een tweede plaats tot de mogelijkheden. Een goed resultaat voor de ploeg van Marcel Keizer, voor de ploeg die elke week meer zelfvertrouwen krijgt en voor elke ploeg in de zondag Topklasse een heel lastige tegenstander is.

Argon heeft zichzelf een goede dienst bewezen door middel van een 2-0 overwinning op Gemert. Na een 0-0 ruststand zorgden Joshua Patrick en Patrick Lokken ervoor dat de thuisploeg volkomen verdiend met de drie punten van het veld stapte. Vanaf de eerste minuut liet Argon zien dat het wat goed … Lees meer »