VZOD/vdBoon 1 komt te kort tegen de Vinken 1

Geplaatst op: 7 december 2010

Zaterdag de 4de december kwam niet Sinterklaas naar de Proosdijhal maar de Vinken uit Vinkeveen.

De Vinken, voor de wedstrijd de eerste plaats op de ranglijst innemend, had nog niet tegen de top van de poule gespeeld. VZOD/vdBoon had al 3 van de 4 titelkandidaten gehad en toch al 3 punten bij elkaar gehaald dus dat beloofde wat voor de ruim aanwezige toeschouwers en supporters. Zij zagen eerst pupillen van de week Lara van der Post en Erik Metzler voorgesteld worden. De opa en oma van Erik sponsorden bovendien de bal. Dat de Vinken niet voor niets op de eerste plaats staan bleek wel uit het feit dat ze fanatieker en met meer strijd aan de wedstrijd begon. Binnen een zeer korte tijd keek VZOD tegen een 1-3 achterstand aan. Bart Verheul zorgde van afstand voor de openingstreffer voor VZOD. Een sterke fase brak aan, lang hield de verdediging stand en door een doorloopbal van Josine Verburg en een afstandschot van Eric Spaargaren werd de stand weer gelijk getrokken maar snel daarop nam de Vinken weer twee punten afstand. Een sterke dame die moeilijk te stopen was zorgde voor 4 van de 5 doelpunten.

Eric Spaargaren bracht de stand weer naar 4-5. Een doelpunt en een Sinterklaassurprise aan het adres van de Vinken via een strafworp bracht de stand met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft op een riante 4-7 voor de Vinken. Nogmaals rechtten de blauw- zwarten hun ruggen en met een korte kans onder de korf bracht Donja Passies de stand terug naar 5-7 en wederom, met nog 5 seconden op de klok, gooide Bart Verheul vanaf de lijn de ruststand naar 6-7. Veel vertrouwen op de tribune dat het wel zou lukken, zeker als ze het niveau van een week eerder konden halen, maar alles liep anders. De Vinken startte beter want binnen 5 seconden na rust had ze het verschil weer op 2 gebracht. Vlak daarna was het Martijn Vervark die de harten vol verwachting deed kloppen, 7-8. Toen vond de Vinken het wel genoeg geweest en scoorde drie maal op rij waardoor de achterstand vier punten werd, 7-11. Vervark scoorde met een slim balletje onder de korf en een wegtrekbal maar steeds scoorde ook weer de Vinken. Eindelijk dan een strafworp voor VZOD die werd benut 11-14, eerder in de wedstrijd werden er twee door VZOD gemist waardoor het moeilijker werd om bij te blijven.

De Vinken had de smaak te pakken en voerde de score op naar 11-17. Ook zij misten in deze fase twee strafworpen waardoor hun teller op 17 bleef staan en in de laatste minuut bracht Josine Verburg de eindstand op 12-17. Teleurgesteld was Klaas Bosman na de wedstrijd: "Het niveau van vorige week werd niet gehaald, het beoogde spel waar we al tijden op trainen kwam er niet uit. 12 -17, een ieder die dit gezien heeft weet dat we meer kunnen en dus ook van de Vinken moeten kunnen winnen." Volgende week speelt VZOD/vdBoon thuis tegen Atlantis uit Mijdrecht. De uitslagen: VZOD 1-De Vinken 1 12-17, VZOD 2-De Vinken 2 8-6, Futura 4-VZOD 3 afgelast, VZOD A1-KIOS A1 6-17, Tempo B3-VZOD B1 afgelast, Velocitas C2-VZOD C1 13-6, Fiducia C2-VZOD C2 afgelast, VZOD D1-DKV Victoria D2 4-3, VZOD D2-Badhoevedorp D2 1-8, VZOD E1-ESDO E1 3-1, Thor E2-VZOD E2 afgelast, Haarlem F1-VZOD F1 4-3.

Zaterdag de 4de december kwam niet Sinterklaas naar de Proosdijhal maar de Vinken uit Vinkeveen. De Vinken, voor de wedstrijd de eerste plaats op de ranglijst innemend, had nog niet tegen de top van de poule gespeeld. VZOD/vdBoon had al 3 van de 4 titelkandidaten gehad en toch al 3 … Lees meer »