Soeverein VZOD overklast KIOS

Geplaatst op: 30 november 2010

Na de thriller van vorige week tegen titelkandidaat DKV was het vandaag de beurt aan KIOS om te ervaren dat het korfbalteam van VZOD/vdBoon aan een mooie ontwikkeling bezig is. VZOD kwam weer goed uit de startblokken en stond binnen vijf minuten met 0-2 voor door afstandsschoten van Martijn Vervark en Anika van Os.

Nadat KIOS tegen had gescoord was het Josine Verburg die met een mooie doorloopbal het verschil weer op twee treffers bracht: 1-3.Willem Mast liet vervolgens van afstand de 1-4 aantekenen en het team van de jarige trainer/coach Klaas Bosman leek al vroeg in de wedstrijd op rozen te zitten. Onder aanmoediging van het thuispubliek, met trommels en wel, scoorde KIOS nog wel 2-4 maar daarna brak er voor beide ploegen een doelpuntloze fase aan van tien minuten. Het wachten werd evenwel beloond door wederom een prachtige doorloper van Verburg: 2-5. VZOD bleef geconcentreerd en geduldig spelen en dit resulteerde na diverse mooie aanvallen in een knal van afstand van Eric Spaargaren. De koek was nog niet op want een minuut later scoorde Donja Passies een technisch gave doorloopbal vanachter de korf: 2-7.

Het was nu zaak voor het Kudelstaartse team om met deze stand de kleedkamer op te zoeken en KIOS nu al gevoel te geven dat er vandaag niets voor hen te halen viel. Coach Klaas Bosman had dit ook nadrukkelijk aan zijn talentvolle team meegegeven. Jammer genoeg lukte dit, net zoals sommige eerdere wedstrijden, niet en wist KIOS er toch nog eentje te maken vóór het rustsignaal: 3-7.

En als de Vennepers dan ook na de rust door de scheidsrechter in het zadel worden geholpen door een surprise vanaf de strafworpstip uit de pakken is het toch weer "slechts" 4-7. Een marge die in de zaal zeker niet onoverbrugbaar is. Maar gelukkig hield VZOD/vdBoon het hoofd koel en scoorde Bart Verheul op de vierkante meter een doorloopbal: 4-8. Vervark, die eigenlijk na een kwartier al het gevoel had dat KIOS er vandaag niet aan te pas kwam, was trefzeker met een vrije bal: 4-9. In de 7e minuut na de rust kwam Nils van Os in het veld voor de niet geheel fitte Spaargaren. Zijn zus Anika, die er voor zorgde dat de beste dame van KIOS er vandaag absoluut niet aan te pas kwam, scoorde van afstand de 4-10. Maar ook Nils van Os liet zijn talent zien met een spectaculaire one-hander gevolgd door de derde treffer van Verburg onder de paal na een fluwelen passje op maat door Michelle van Leeuwen: 4-12. Helaas verslapte VZOD in de laatste vijf minuten waardoor KIOS nog terugkwam tot 6-12 en daarmee pas zijn eerste veldgoal van de tweede helft scoorde.

Onenigheid tussen de door zijn heer uitgedaagde Nils van Os en de onduidelijk leidende scheidsrechter leverde van Os een gele kaart op waarna trainer/coach Bosman hem in bescherming nam door in de laatste minuten een ander talent, Barry van Limpt, aan het grote werk te laten ruiken. KIOS bracht de eindstand van 7-12 op het scorebord en zo kon een tevreden VZOD/vdBoon huiswaarts keren met twee punten in de tas en een goed gevoel voor de volgende wedstrijd. Deze is aanstaande zaterdag thuis tegen de ongeslagen koploper de Vinken om 15.20 uur in de Proosdijhal.

Doelpuntenmakers: Josine Verburg 3x, Anika van Os en Martijn Vervark 2x, Willem Mast, Eric Spaargaren, Donja Passies, Bart Verheul en Nils van Os 1x. De uitslagen van dit weekend: KIOS 1-VZOD 1 7-12, KIOS 2-VZOD 2 13-7, VZOD 3-VEO 5 10-24, DTS A1-VZOD A1 11-11, VZOD B1-TOP B3 3-4, VZOD C1-KVA C1 7-17, VZOD C2-Luno C2 6-6, VZOD D1-Zkc '31 D2 3-3, Zaandam Zuid D1-VZOD D2 13-1, VZOD F1-Groen Geel F4

Na de thriller van vorige week tegen titelkandidaat DKV was het vandaag de beurt aan KIOS om te ervaren dat het korfbalteam van VZOD/vdBoon aan een mooie ontwikkeling bezig is. VZOD kwam weer goed uit de startblokken en stond binnen vijf minuten met 0-2 voor door afstandsschoten van Martijn Vervark … Lees meer »